© Foto: Pexels.com

Pirms dažām dienām aplūkojām Lieldienu ceļvedi Rīgā. Programma, kas šogad ir tīkama jebkurai gaumei, jo ir no kā izvēlēties.

Sākot ar trušu parādi, olu kaujām un olu ripināšanu, līdz pat kino seansiem pašiem mazākajiem. Turklāt tas viss ir bezmaksas. Ceļvedi lasi šeit

Protams, arī citās pilsētās kultūras un tradīciju cienītāji sarūpējuši dažādas izklaides. Atliek secināt, ka Lieldienas visā Latvijā būs izdevušās. Tas tāpēc, ka Lieldienu programmas klāsts ir raibs. Piemēram, Ventspilī būs iespēja visiem sanākt kopā, lai taisītu putnu būrīšus. Garkalnes pusē notiks Lieldienu auto - foto orientēšanās, kur kopā ar ģimeni un draugiem būs iespēja iepazīt vēl neapceļotas vietas Garkalnē. Toties Likteņdārzā ikviens varēs aplūkot Lieldienu ligzdu un doties ekspedīcijā.

Foto: Pexels.com

Bet dažreiz svētki ir jāatzīmē mājās. Tieši tāpēc, devos Lieldienu aktivitāšu medībās, lai izveidotu radošo Lieldienu darbnīcu, kā minimums divām stundām, lai arī laiks telpās būtu aizraujošs un vērtīgs.

Lieldienu radošā darbnīca noderēs tiem vecākiem, kas pelnījuši šogad savām atvasēm uzdāvināt laiku, kas pavadīts kopā, bet mazliet interesantākā konceptā par iepriekšējiem gadiem. Turklāt pašizmaksa būs salīdzinoši niecīga. Daudzi no palīglīdzekļiem jums būs mājās.

Foto: Pexels.com

Atliek tikai uzlocīt piedurknes un sākt. Neaizmirstot par lielisku garastāvokli un kādām Lieldienu īpašajām uzkodām, kas radošo darbnīcu mājas apstākļos var pārvērst par labāko piedzīvojumu.

Foto: Pexels.com

Nemaz nerunājot par pašu svarīgāko, kopā būšanas prieku ar pašiem dārgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Sāc ar zaķa ļipām

Foto: Pexels.com

Ļauj fantāzijai lidot un pats kļūsti par Lieldienu garausi! Tāpēc, lai sāktu radošo darbnīcu, parūpējies par gaisotni, jo tikai tā smaids uz lūpām nezudīs vēl ilgi.

Viens no vienkāršākajiem veidiem ir izveidot zaķa ausis no papīra, salīmējot abas ļipas kopā ar līmi, un tās izkrāsojot. Tāpat garauša ausis var radīt, izmantojot vienreizējo šķīvīti. Viegli, ērti un neaizņems ilgu laiku.

Izmantojot papīra šķīvīša paliktni, izgrieziet tam vidu, lai šķīvis kalpotu par cepurīti galvai. Atliks pievienot divas ausis, salīmēt tās un zaķis maska būs gatava. Ātri, ērti un salīdzinoši lēti.

Pašiem savs Lieldienu zaķis

Lieldienu zaķus var uzmeistarot dažādos veidos. Un šie piemēri, ko aplūkosim, tikai apstiprina hipotēzi. Izmantojot krāsaino papīru, baltās papīra lapas, zīmuļus, pildspalvas, guaša krāsas, kā arī priekšroku dodot tikko pieminētajiem vienreizējiem šķīvīšiem, kas, starp citu, iespējams, mājas noliktavā būs nostāvējuši jau ilgāku laiku, zaķi taps cits pēc cita.

Foto: Pexels.com

Sāksim ar pašu vienkāršāko Lieldienu zaķi. Šeit, piemēram, var manīt, ka palīglīdzekļi ir taustāmi un pat ēdami, kas tikai attīstīs bērnu fantāzijas lidojumu.

Foto: Pexels.com

Lai arī kādam var likties, ka šī darbnīca ir pārvērsta mākslas stundā, kas no vienas puses tāda arī ir, jāatceras, ka bērnu radošās spējas atklāj viņu talantus. Un reizēm pietiek ar guaša vai akvareļu krāsām un baltu papīra lapu.

Foto: Pexels.com

Mūsdienās otrreizējā pārstrāde ir ļoti populāra. Par piemēru redzam tualetes papīra ruļļus, kas arī var nest īstu Lieldienu prieku. Turklāt dažādu krāsu flomāsteri šos zaķus tikai paspilgtinās. Arī dažādi audumi, kas, iespējams, mājsaimniecībā savu ir nokalpojuši, var tikai palīdzēt radīt skaistākos zaķus.

Arī Lieldienu zaķi, kas prasījuši mazliet lielāku finansiālu iesaisti no vecāku puses, jo mākslīgās acis, kas zaķiem radīs kreatīvāku izskatu, kā arī vates gabaliņi, kas noderēs Lieldienu zaķu astēm, maksā. Taču naudas izteiksmē šis nav pats dārgākais prieks.

Foto: Pexels.com

Viens ir radīšanas prieks, roku veiklība un treniņš, kā arī pacietības pārbaude, bet otrs prieks ir tas, ka tikko radītie zaķēni var kalpot kā Lieldienu dekorācijas bērnu istabās vai pat uz ēdamgalda, pēc tam baudot svētku mielastu un pārbaudot, kuram no mājiniekiem šogad būs visstiprākā Lieldienu ola.

Foto: Pexels.com

Un neviens neteica, ka Lieldienu zaķi ir jārada precīzi pēc viena šablona, nē, ļaujiet savām idejām ieraudzīt dienas gaismu. Esiet unikāli. Uzdrīkstieties atšķirties un veidojiet savu rokrakstu.

Foto: Pexels.com

Tiem, kas vēlas pārbaudīt savas radošās spējas jau citā līmenī, noderēs šī ideja, kur nepieciešama kartona kaste, krāsainais papīrs, šķēres, līme un flomāsteri.

Lai top skaistākās Lieldienu oliņas

Foto: Pexels.com

Kad zaķīšu saime pašu spēkiem pretī uz jums, mājiniekiem, vien lūkojas, tad ir pēdējais laiks ķerties klāt Lieldienu olām.

Foto: Pexels.com

Kāds iespējams tikko pat nodomāja, ka pēc zaķu radīšanas, šis būs tīrais nieks, tā viss nav. Arī šeit ir nepieciešama pacietība, rūpība un radošais gars.

Foto: Pexels.com

Lieldienu olas var meistarot, kā vien vēlas. Kāds var izmantot akvareļu krāsas un guašu. Cits var radīt savu Lieldienu olu no aplikācijas papīra, bet kādam iespējams noderēs arī dabas veltes un pat pērlītes. Lai top!

Foto: Pexels.com

Priecīgas Lieldienas!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv