© Privātais arhīvs

Lai arī Lieldienas vairs nav aiz kalniem, sabiedrība, kas krāso Lieldienu olas, dalās uz pusēm. Vieni ir tie, kas cītīgi un rūpīgi gatavojas Lieldienām, jo pārspēt sevi šogad ir svarīgākais uzdevums, tāpēc treniņi sākušies jau laikus.

Taču otri ir tie, kas var arī neiespringt, jo arī šogad talkā ņems sociālos tīklus, lai nošpikotu jau radītus šedevrus, jo tikai tā ietaupīs laiku. Nedrīkst aizmirst arī pašu Lieldienu olu krāsošanas mākslu, kas mūsdienās ir pārspējusi sevi.

Foto: Privātais arhīvs

Ja vēl agrāk olas vairumam patika krāsot, kā tās krāsoja mūsu senči un deva priekšroku sīpolu mizām, dabas veltēm un citiem materiāliem, ko var atrast vietējā dārzā, tad tagad viss, iespējams, ir citādāk.

Lieldienu olu krāsošanas tendences mainās. Turklāt eksperimenti virtuvē tikai attīsta iemaņas, kam piekrīt arī fitnesa trenere Nora Svece, kas ikdienā aizraujas ar dažādu ēdienu gatavošanu un receptēm, kas ir ne tikai vizuāli skaistas, bet arī veselīgas un gardas.

Nora savā Instagram profilā paspējusi radīt vairākas receptes, kas noderēs šā gada Lieldienām, atklājot dažādus knifiņus.

Viena no Lieldienu olu krāsošanas tehnikām, kas iemantojusi pelnītu atzinību, ir Noras Instagram recepte, kā tikt pie Lieldienu olām ar kristāliņiem jebkurā tīkamā krāsā.

Foto: Privātais arhīvs

Sastāvdaļas:

baltas olas,

baltvīns (Nora iesaka cenu čempionu “Lidl”, kur baltvīns maksā 2,99 EUR),

šķidrās olu krāsas.

Pagatavošana

Lieldienu olas ieteicams krāsot vakarā, jo nākamajā rītā tās būs gatavas.

  • Nomazgā olas un liec tās katliņā.
  • Pārlej olas ar baltvīnu tā, lai tās ir nosegtas.
  • Vāra 7 minūtes no vārīšanas brīža.
  • Kad olas ir izvārītas, pievieno krāsvielas.
  • Pēc tam katlu nosedz ar vāku un atstāj novārītās olas katlā.
  • Nākamā rītā ņem olas ārā no katla un nosusina.
  • Nožūstot sāks mirdzēt kristāliņi.

Video skaties šeit:

View this post on Instagram

A post shared by Nora Svece (@ms.svece)

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv