Pirmizrādes, viesizrādes, koncertfilma, jubileja un apaļā galda diskusija: Lehtna, Šmits, Grava, Pļavniece, Priedīte, Lapoška, Hermanis, Arājs, Martinovs, Nīmanis, Sīlis, Šmukste, Vaice, Bērziņa, Tatarinova, Mičule, Mellis un Gediņš, Eihe.

PIRMIZRĀDE

Daba, draudzība, mīlestība un pāri visam - ģimene

Publicitātes foto

Piektdien, 12. aprīlī, plkst. 19.00 pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā un baletā - balets visai ģimenei “Džungļu grāmata”. 7+.

Džungļos, kur dzīve rit pēc zvēru valstības noteikumiem, negaidīti uzrodas mazs cilvēka bērns. Viņu atrod Vilcene, kurai labi pazīstama cilvēku daba. Vilcene nolemj puiku pasargāt un pieņemt audzināšanā, jo - “kas zina, varbūt šis būs citāds?” Džungļos mazais zēns pieaug. Tur netrūkst prieka un piedzīvojumu, bet jaunieti kaut kas dzen uz pilsētu pie cilvēkiem, un viņš atstāj džungļus valdnieka Tīģera ēnā.

Šķietami cilvēku vidū puisis ir atradis savu īsto vietu, savas mājas, tomēr sirds alkst pēc dabas, dzīvniekiem un džungļiem.

“Ar šo baletu vēlos runāt par tēmām, kas, manuprāt, ir un vēl ilgi būs aktuālas. Daba, draudzība, mīlestība, uzticība, cerība un pāri visam - ģimene. Puisis īsti neiederas ne dzīvnieku pasaulē, ne starp cilvēkiem. Kur īsti ir viņa mājas un kas viņš vispār ir? Šajā sarežģītajā pasaulē līdzīgi var jautāt arī katrs no mums,” skaidro horeogrāfs Raimonds Martinovs. Viņš baleta “Džungļu grāmata tēlus un notikumus radījis, iedvesmojoties no angļu autora Radjarda Kiplinga tāda paša nosaukuma stāstu krājuma, bet tā mūziku komponējis Kārlis Lācis.

Nākamā izrāde:13. aprīlī plkst. 15.00.

Video intervija ar Raimondu Martinovu par topošo baletu:

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā