© Publicitātes foto

«Es nevaru savu dzīvi iedomāties bez fiziskām aktivitātēm un jogas. Vismaz divas reizes nedēļā apmeklēju fiziski un mentāli norūdošas prakses – es ļoti intensīvi strādāju ar savu fizisko ķermeni un tikpat nopietni pieeju garīgām pieredzēm. Tas mani harmonizē un līdzsvaro,» atklāj aktrise Lelde Dreimane.

«Ja neesmu mierā ar sevi, to ir pagrūti notēlot,» viņa saka, paskaidrojot, ka acis nekad nemelo - tās pasaka visu, kā ir. Tāpēc viņai nepieciešama pašharmonizēšanās. Lelde stāsta, ka ikdienā viņa parasti ceļas agri, un viņai patīk tā sajūta, ka Rīga vēl tikai mostas, bet viņa jau ir izstaigājusies un gatavo savu rīta kafiju.

Nebūtu Rainis, nebūtu arī Leldes

Rainītis ir ļoti aktīvs un mīlīgs suņuks ar savu raksturiņu. Viņam ir savs viedoklis un viņš savai saimniecei nebaidās to paust. / Publicitātes foto

Kopš šā pavasara Leldes uzticamākais palīgs darbos un nedarbos ir… krievu toiterjera šķirnes kucēns Rainītis. «Kopā ar viņu baudām pastaigas brīvbrīžos, satiekam draugus un priecājamies par pavasari.

Viņš ir ļoti aktīvs un mīlīgs suņuks ar savu raksturiņu. Viņam ir savs viedoklis un viņš nebaidās man to paust.

Vienu dienu, kad teicu, ka būs uz brīdi jāpaliek mājiņās, viņš izslējās no savas midziņas un, saspicējis ausis uz augšu, skaidri, decenti savā suņu valodā man pateica: «Nē, es nākšu līdzi!» Protams, ka tādai mazai sirsniņai es nevaru iebilst… Nāca vien ar mani,» aktrise mīļi stāsta un atklāj, kāpēc viņas mazajam četrkājainajam draugam izvēlēts tāds vārds.

«Rainītis tādēļ, ka Rainis. Dižgars, kurš radīja vārdu Lelde lugā «Spēlēju dancoju». Nebūtu Rainis, nebūtu arī Leldes. Un tagad man ir mans Rainis.»

Pūderrozā salds ar karameļu noti

Uzņēmējs Deniss Jerjomins ir radījis jaunu kosmētikas zīmolu, un tā pirmais produkts tapis sadarbībā ar aktrisi Leldi Dreimani / Publicitātes foto

Vēl šajā pavasarī daiļā aktrise ir kļuvusi par jauna kosmētikas zīmola mūzu. «Es esmu izmēģinājusi teju visu, kas atrodams skaistumkopšanas veikalu plauktos. Tāpēc, kad mani uzaicināja strādāt pie jauna produkta idejas, man bija viegli definēt, kādam būtu jābūt ideālam produktam,» saka Lelde.

Arī »Vakara Ziņām« bija ekskluzīva iespēja būt klāt jaunā zīmola dzimšanas dienā - krāšņā prezentācijas pasākumā, kas aprīļa sākumā norisinājās senlaicīgi greznajā Nordeķu muižā.

Kopā ar Leldi Dreimani jaunā kosmētikas zīmola prezentācijā bija viņas draugs Ēriks Ozollapa / Publicitātes foto

Pasaulē ir šāda prakse, ka slavenām aktrisēm, dziedātājām un TV personībām ir savas kosmētikas līnijas, bet Latvijā… Savas smaržas ir populārajai dziedātājai Patrishai - «Wear ir like my skin», ko viņa radīja pērnajā rudenī, bet sava kosmētika, šķiet, līdz šim gan nebija nevienai.

Lelde atklāj, ka viņas vājība un reizē kaislība ir aromāti, viņa ir kā apsēsta ar tiem. «Jā, es varu iemīlēties tikai aromātā… Un, jā, es varētu radīt arī savu smaržu zīmolu,» aktrise pieļauj tādu iespēju un jau zina, kādas būtu viņas ideālās smaržas.

«Tas būtu kas pūderrozā salds ar karameļu noti. Noteikti matēts, noslēpumains tonis, nekādā gadījumā ne ass, skaļš un uzbāzīgs.»

Lai slēptu pēdas par mīļāko

Lelde Dreimane draiskajā attiecību komēdijā «Caurstaigājamā guļamistaba». / FOTO: IEVA ROMAŠKO

Tikmēr uz teātra skatuves Leldi var redzēt divās izrādēs Dailes teātrī - Toma Stoparda ģimenes sāgā «Leopoldštate», ko iestudējis Džons Malkovičs, un Maikla Vinna spokainajā komēdijā «Retrīts» (tuvākā izrāde 14. maijā).

Šajā pavasarī Lelde spēlē arī sava kolēģa Ģirta Ķestera 60. jubilejas izrādē «Vīrietis, kurš gaida», kas tiek izrādīta visā Latvijā.

«Man ir ļoti īpaši piedalīties šajā izrādē, jo ar Ģirtu esam tiešām daudz spēlējuši uz Dailes teātra skatuves - gan mūziklā «Žanna d’Arka» (2016, rež. Dž. Dž. Džilindžers), gan izrādē «Bannija Manro nāve» (2017, rež. Dž. Dž. Džilindžers), gan traģikomēdijā «Svinības» (2017, rež. A. Morfovs) un, protams, izrādē «Kareņins» (2019, rež. Dž. Dž. Džilindžers), kurā ļoti tieši esam satikušies uz skatuves dēļiem un izdzīvojuši vienu no visspēcīgākajiem stāstiem teātra pastāvēšanas vēsturē!»

Lelde Dreimane sava kolēģa Ģirta Ķestera 60. jubilejas izrādē «Vīrietis, kurš gaida». Tas noteikti ir stāsts par attiecībām - par vēlmi mīlēt un tikt mīlētam / Publicitātes foto

Tiem, kuri vēl nav redzējuši Ģirta Ķestera jubilejas izrādi, aktrise atklāj, ka tas ir aizkustinošs stāsts par vīrieti, kuram gadās piedzīvojums, kurš liek pārvērtēt savu dzīvi - parevidēt savu dzīves «skapi», lai pielaikotu, kurš kostīmiņš vēl der, bet kurš jau ir par mazu.

Tuvākās izrādes: svētdien, 28. aprīlī, plkst. 16.00 Gulbenes novada kultūras centrā un ceturtdien, 2. maijā, plkst. 19.00 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS.

Lelde Dreimane sava kolēģa Ģirta Ķestera 60. jubilejas izrādē «Vīrietis, kurš gaida». / Publicitātes foto

Savukārt režisora Imanta Strada iestudētajā franču attiecību komēdijā «Caurstaigājamā guļamistaba», kas arī tiek vesta pie skatītājiem visā Latvijā, Lelde ir Nensija Vallone, kura, bēgot no ikdienas rutīnas, izstrādā detektīva cienīgu stāstu, lai slēptu pēdas par mīļāko, kurš slēpjas uz balkona, kad mājās negaidīti pārrodas vīrs…

Viņi visi trīs satiekas un - ko tālāk?

Lauris Dzelzītis, Lelde Dreimane un Normunds Laizāns izrādē «Caurstaigājamā guļamistaba». «Šī ir brīnišķīga komēdija, kuru vajadzētu uztvert ar vēsu humoru». / Foto: IEVA ROMAŠKO

«Šī ir brīnišķīga komēdija, kuru vajadzētu uztvert ar vēsu humoru. Tā ir humoristiska satīra, bez nosodījuma un moralizēšanas. Mums ir lielisks ansamblis un vislabākie skatītāji visās pilsētās, kurās jau esam viesojušies,» saka Lelde.

Otrdien, 30. aprīlī, plkst. 19.00 un trešdien, 1. maijā, plkst. 16.00 izrāde tiks spēlēta Valmieras kultūras centrā, ceturtdien, 2. maijā, plkst. 19.00 - Iecavas kultūras centrā, svētdien, 5. maijā, plkst. 16.00 - Ogres novada kultūras centrā. «Šajā izrādē mēs visi kopā labi pavadām laiku - gan aktieri, gan skatītāji!» piebilst Nensijas Vallones lomas atveidotāja.

Domā, tici, dari!

Aktrisei Leldei Dreimanei šobrīd ir brīnišķīgs radošs posms - ne tikai uz teātra skatuves. / Publicitātes foto

Aktrise priecīgi stāsta, ka viņai šobrīd ir brīnišķīgs radošs posms. «Dailes teātrī jaunajā sezonā man plānota loma jauniestudējumā, par ko ārkārtīgi priecājos. Burtiski pirms dažām dienām man piezvanīja režisors Rūdolfs Mings un piedāvāja filmēties viņa filmā.

Apbrīnoju Rūdolfu jau kopš laika, kad mācījos Latvijas Kultūras akadēmijā un glabāju sevī cerību ar viņu strādāt. Un beidzot tas notiks!

Esmu ārkārtīgi priecīga par šo pavērsienu. Savukārt vasarā turpināsim ieskandināt vasaras saulgriežus ar izrādi «Skroderdienas Silmačos», un nākamajā sezonā plānojas vēl viena komēdija ar manu dalību, tādēļ es varu teikt tikai vienu: domā, tici, dari!» saka Lelde Dreimane.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv