Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_downwardPolitika

Ukrainai ir tiesības izmantot Rietumu piešķirtos ieročus triecieniem Krievijas teritorijā, atzinusi Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže.
19:40 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien atbalstīja Latvijas dalību Eiropas Savienības (ES) jūras drošības operācijā Sarkanajā jūrā. Iepriekš Latvijas karavīru dalību šajā operācijā atbalstījusi arī valdība.
18:52 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas deputāts Gatis Liepiņš (JV) ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, aicinot izvērtēt, vai opozīcijas deputātes Viktorijas Pleškānes izteikumos no Saeimas tribīnes par deportācijām nav saskatāms Krimināllikuma pārkāpums.
18:30 Ziņu aģentūra LETA
Šveicē atcelts krievu operdziedātājas Annas Ņetrebko koncerts, kam bija jānotiek 1.jūnijā Lucernā, pavēstīja rīkotāji.
17:30 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.
17:21 Ziņu aģentūra LETA
gaunijas valsts plāno tuvāko gadu laikā izbeigt regulāros subisdētos gaisa pārvadājumus uz Roņu salu Rīgas jūras līcī, tā vietā nodrošinot prāmju satiksmi visu gadu, vēsta reģionālais laikraksts "Saarte Haal".
17:10 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.
15:49 Ziņu aģentūra LETA
Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.
14:55 Ziņu aģentūra LETA
Līdz maija beigām pagarināts termiņs īpašas komisijas veicamajai dienesta pārbaudei saistībā ar ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumu lietas apstākļu izvērtēšanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
14:23 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās valdības un Aizsardzības ministrijas (AM) virzītos grozījumus Militārā dienesta likumā, kas paredz iespēju krīzes situācijās pieņemt militārajā dienestā motivētus ārvalsts pilsoņus, tostarp no Ukrainas.
13:20 Ziņu aģentūra LETA
Divus aprīļa sākumā Polijā aizturētos vīriešus, kurus tur aizdomās par martā Viļņā notikušo uzbrukumu Krievijas opozīcijas pārstāvim Leonīdam Volkovam, Lietuvai izdos maija vidū, paziņoja Lietuvas Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Gintare Vitkauskaite-Šatkauskiene.
13:09 Ziņu aģentūra LETA
Ne visi Talsu novada pašvaldības iestāžu un struktūrvienību darbinieki piekrituši pāriet uz četru dienu darba nedēļu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).
11:52 Ziņu aģentūra LETA
Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
9:50 Ziņu aģentūra LETA
Kas notiek ap valdošo partiju "Jaunā vienotība" – tā ir organizēta kampaņa pret partiju, vai tomēr zem notiekošā slēpjas konkrēti noziegumi; vai patiesi Krišjāņa Kariņa lidojumu lieta tiks izmeklēta ātri; vai ģenerālprokurora karjeru var apraut vārda dienā uzdāvināta dzēriena pudele, – par šiem un citiem jautājumiem TV intervija ciklā “Nra.lv sarunas” ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu.
5:30 Andra Ozola
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 2. maijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
0:10 Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
Ukraina jau saņēmusi atļauju uzbrukt Krievijas Federācijas teritorijai ar Rietumu ieročiem. Dažas partnervalstis šādus nosacījumus nav izvirzījušas, raksta UNIAN.
Vakar, 18:00 Portāls nra.lv
Latvijas un Lietuvas energouzņēmumi palīdz atjaunot kara laikā sabojāto Ukrainas enerģētikas infrastruktūru.
Vakar, 17:44 kontekst.lv