Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

ASV basketbola izlasē uz olimpiādi tiks sapulcētas lielākās NBA zvaigznes

© unsplash.com

ASV vīriešu basketbola izlases sastāvā dalībai 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs tiks sapulcētas lielākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes, vēsta ESPN.

Kā norāda medijs, ASV izlasē tiks iekļauti Lebrons Džeimss no Losandželosas "Lakers", Stefens Karijs no Goldensteitas "Warriors", Kevins Durants no Fīniksas "Suns" un Džoels Embīds no Filadelfijas "76ers".

Tāpat ASV izlases rindās spēlēs Devins Bukers no "Suns", divi Kristapa Porziņģa komandas biedri Bostonas "Celtics" vienībā Drū Holidejs un Džeisons Teitams, kā arī Entonijs Deiviss no "Lakers", Bams Adebajo no Maiami "Heat", Tairīss Halibērtons no Indiānas "Pacers" un Entonijs Edvardss no Minesotas "Timberwolves".

Stīva Kera trenētās izlases sastāvā vairs palikusi tikai viena vieta.

No nosauktajiem spēlētājiem tikai Halibērtons un Edvardss bija ASV izlases sastāvā, kas 2023. gada Pasaules kausā palika bez medaļām, ierindojoties ceturtajā vietā.

ASV vīriešu basketbola izlase ir titulētākā olimpisko spēļu vēsturē - tās kontā ir 16 zelta godalgas, tostarp arī triumfs pēdējās četrās olimpiādēs. Divas reizes par olimpiskajiem čempioniem kļuvuši bijušās PSRS basketbolisti, bet pa reizei pie olimpiskā zelta tikusi bijusī Dienvidslāvija un Argentīna.