Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Latvijā

Bricis: Nekad iepriekš tas nav noticis aprīlī

© Ilze Zvēra/MN

"Skaidrs, ka maijā būs arī vēsākas dienas, būs salnas un šīs turpmākās siltās dienas nenozīmē, ka līdz rudenim iestāsies bezgalīgs siltums" raidījumā "Rīta panorāma" skaidro LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

"Šodien jau Zemgalē būs tie pirmie 15 grādi vidējā diennakts temperatūra. Un vismaz Zemgalē tās 5 diennaktis noturēsies šāds siltums. Jaunākās prognozes rāda, ka siltums noturēsies pat ilgāk līdz atkal atgriezīsies vēsums. Nekad Latvijā iepriekš tas nav noticis aprīlī - meteoroloģiskā vasara iepriekš fiksēta ap 9, 13.maiju," tā Toms Bricis.

Gan otrdien, gan trešdien vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss un lokāli kāda stipra lietusgāze, vēsta lsm.lv

Gaisa temperatūra otrdien un trešdien naktīs būs 6...13 grādu robežās, bet pēcpusdienās līdz 17...23 grādiem, vietām piekrastē, vējam iegriežoties no ūdens puses, būs jūtami vēsāks.

Prognozes nedēļas otrajai pusei pagaidām vēl ir mainīgas, taču, visticamāk, silts laiks saglabāsies vismaz līdz sestdienai, 4. maijam, turklāt nedēļas otrajā pusē laiks būs sauss.