Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Sports

Ghetto Games 16. sezonā ne tikai Grīziņkalnā, bet arī Rīgas apkaimēs

© Publicitātes foto

13. maijā sāksies jau 16. Ghetto Games sezona, un lielākā daļa aktivitāšu paredzēta tieši rīdziniekiem. Līdz pat 15. augustam gaidāmi 30 ielu futbola, basketbola un florbola pasākumi, no kuriem vairāki pirmoreiz notiks dažādās Rīgas apkaimēs.

Ghetto Games basketbola, futbola un florbola turnīri ir piemēroti bērniem, jauniešiem un arī pieaugušajiem. Tā ir iespēja kvalitatīvi pavadīt laiku, apvienojot patīkamo ar rūpēm par savu veselību. Piemēram, ielu basketbolā šajā sezonā būs 17 dažādas vecuma grupas, sākot no U9 un beidzot ar 40+. Savukārt futbolā un florbolā paredzētas 6 vecuma grupas. Plašajā turnīru piedāvājumā vietu sev atradīs ikviens, turklāt par ļoti demokrātisku dalības maksu.

“Ghetto Games piedāvājums ir visaptverošs un labi organizēts, pārbaudīts un pieslīpēts 15 gadu laikā. Mēs esam alternatīva mazkustīgam dzīvesveidam, kas ļoti ietekmē ne tikai fizisko, bet arī mentālo veselību. Sirds slimības ir viens no galvenajiem saslimstības un nāves iemesliem Latvijā - mēs tiešām nevaram riskēt pazaudēt nevienu jaunieti, jo desmit gadu laikā Rīgā vien jauniešu skaits samazinājies no 125 000 uz 72 000. Ja jūsu bērns iet uz Ghetto Games turnīriem, varat priecāties, jo ar augstu varbūtību ar viņu viss būs kārtībā,” saka Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans.

Lai mazinātu pasākumu intensitāti Grīziņkalnā, šajā sezonā paredzēts mazāks florbola sacensību skaits, kā arī 5 futbola turnīri notiks Rīgas apkaimēs, tādējādi samazinot noslodzi Grīziņkalnā par aptuveni 30%. Ieguvēji būs iedzīvotāji Bolderājā, Latgales ielas rajonā, pie Origo un Pārdaugavā, kur vienas dienas ietvaros tiks aizvadīti īpaši pop up futbola turnīri ne tikai ar sportiskajām aktivitātēm, bet arī kultūras un izklaides programmu.

“Tās, protams, ir papildu izmaksas, taču mēs nekad neesam strādājuši tikai ar Rīgas pašvaldības piešķirto finansējumu, bet meklējuši atbalstītājus un sadarbības partnerus, lai aktivitātes būtu interesantas un pieejamas maksimāli daudz cilvēkiem. Aktīvs dzīvesveids ir atbilde daudzām mūsdienu problēmām un mēs pildām šo “meža sanitāru” misiju pilsētā,” saka Ghetto Football līderis Antons Semeņaks.

Ghetto Games aktivitātēs Rīgā ik sezonu iesaistās aptuveni 10 000 dalībnieku, apmeklē 120 000 skatītāju, savukārt āra sporta zāles apmeklējums sasniedz aptuveni 30 000 reizes. Ghetto Football komanda citos periodos gadā organizē bērnu futbola projektu 3pret3 (bērniem no 5 līdz 11 gadu vecuma), Rīgas Skolu Telpu Futbola kausu kopā ar Latvijas futbola federāciju, Rīgas Skolu Čempionātu 7x7, kā arī Skolēnu Spēles Grīziņkalnā. Ghetto Basket komanda organizē lielāko Rīgas skolu notikumu basketbolā - Rīgas Skolu superlīgu.