Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Politika

Kariņš aicina uzdāvināt valdībai nekustamo īpašumu rezidences veidošanai

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Es uzskatu, ka būtu ļoti labi, ja premjeram būtu vieta, kur uzņemt viesus ", Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja bijušais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.

Žurnālists Adis Tomsons Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" vaicāja K. Kariņam, vai tā ir tiesa, ka kļūstot par premjeru, viņš ir lūdzis painteresēties par iespēju nodrošināt rezidenci.
"Es uzskatu, ka būtu ļoti labi, ja premjeram būtu vieta, kur uzņemt viesus. Citās Eiropas valstīs ir šāda iespēja. Daudzās valstīs tās ir mecenātu dāvinātas rezidences. Man aicinājums ir tiem, kuriem ir šādi īpašumi, padomāt par iespēju uzdāvināt kādu īpašumu valdībai, lai būtu iespēja tajā uzņemt viesus. Esmu bijis šādos īpašumos Anglijā, Vācijā, Dānijā, kur vai nu dzīvo tās valsts premjers, vai atpūšas brīvdienās vai arī izmanto tikai kā ārzemju delegāciju uzņemšanas vietu. Tā ir izcila iespēja veidot pieklājīgu un nedaudz intīmu atmosfēru, lai veidotu attiecības," sacīja Kariņš. Viņš skaidroja, ka tas ir nepieciešams, jo Latvija ir maza valsts, kurai pašai ir jādod par sevi ziņa un kurai ir jāpanāk, lai mūs uzklausa.
"Viesoties pie citu valstu premjeriem, biju ievērojis, ka gandrīz visiem kabinetā stāv mīksts dīvāniņš, divi mīksti krēsli un kafijas galdiņš. Es ierosināju, ka tas būtu ļoti ērti, ja arī ciemiņiem, atnākot pie manis, būtu iespēja apsēsties šādos krēslos vai dīvānā nevis uz cietiem krēsliem pie galda. Pagāja divi gadi līdz beidzot mīkstais dīvāniņš parādījās premjera kabinetā, bet tad jau es vairs nebiju premjers, " atcerējās K. Kariņš.