Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Pēc 352 dienām ceļā vīrietis no Lielbritānijas noskrien Āfrikas kontinenta garumu

© Instagram / hardestgeezer

Russ Kuks ir kļuvis par pirmo cilvēku vēsturē, kurš noskrējis visu Āfrikas garumu. Turklāt, dodoties ceļā, viņš apsolīja negriezt matus un bārdu, kamēr nebūs pabeidzis.

Viņa, teju 16 000 kilometrus garais pārgājiens no Keiptaunas uz Tunisiju ilga 352 dienas un bija līdzvērtīgs 377 maratoniem.

27 gadus vecajam Rusam ceļā nācās sastapties ar ievainojumiem, saindēšanos ar pārtiku, lielu karstumu un aukstumu, un pat nolaupīšanu. Bija nepieciešami 19 miljoni soļu un 20 treniņbikšu pāri, lai paveiktu episko varoņdarbu 16 valstīs.

2023. gada 22. aprīlī viņš devās ceļā no Āfrikas raga galējā dienvidu punkta Agulhas raga, kur satiekas Indijas un Atlantijas okeāns, apņemoties negriezt matus un bārdu, līdz šķērsos finiša līniju Bizertē Tunisijā.

Pateicoties milzīgai sarkanai bārdai un zirgastei, ko viņš izaudzēja pārgājiena laikā, viņš ieguva iesauku “Āfrikas Forests Gamps”.

Bijušais dzērājs un azartspēļu cienītājs Russ savu dzīvi apgrieza 19 gadu vecumā pēc tam, kad kāds draugs viņu izaicināja noskriet Braitonas pusmaratonu.

Viņš saka: “Es biju sliktā vietā, un mans draugs to zināja. Es biju neadekvāts, dzēru un šķiedu naudu azartspēlēs, tāpēc piekritu. Pēc tam es piedalījos Braitonas maratonā. Treniņos apguvu skriešanas un disciplīnas vērtības, un es noticēju sev, kas deva spēku.”

Rusam šī ideja, apskriet Āfriku, ienāca prātā Covid laikā un viņš centās savākt 1 miljonu sterliņu mārciņu labdarības organizācijām, kas atbalsta bēgļus. Neticami, bet finišējot viņš bija savācis vairāk nekā 700 000 £.

Viņš saka: “Cilvēki uzskata, ka esmu neprātīgs, bet, ja es vēlos kaut ko darīt, es to darīšu neatkarīgi no tā, cik dīvaini tas šķiet.

View this post on Instagram

A post shared by maximise (@bymaximise)