Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc terorakta Maskavā Itālija bažās par savu drošību

© AP/Scanpix/Leta

Itālija pirmdien sekoja Francijas piemēram, pastiprinot drošību pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē, par kuru uzņēmies atbildību teroristu grupējums "Islāma valsts".

Šis uzbrukums atkal pievērsa Eiropas uzmanību ekstrēmistu radītajam riskam laikā, kad Eiropa gatavojas tādiem lieliem pasākumiem kā Parīzes Olimpiskās spēles un Eiropas futbola čempionāts Vācijā.

Francija svētdien paaugstināja terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam. Itālijā nacionālās drošības padomes sanāksmē pirmdien tika nolemts pastiprināt drošību Svētās nedēļas ceremonijās pirms Lieldienām šajā nedēļas nogalē.

Tiks pastiprināta gan novērošana, gan pārbaudes, "pievēršot vislielāko uzmanību cilvēku vislielākās pulcēšanās un pārvietošanās vietām, kā arī sensitīviem mērķiem", paziņoja Itālijas Iekšlietu ministrija.

Romas pāvestam Franciskam ir saspringts pasākumu grafiks Romā un Vatikānā dienās pirms Lieldienu svētdienas.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Korneliuss Funke paziņoja, ka islāma ekstrēmistu radītie draudi "vēl arvien ir akūti", bet varas iestāžu veiktais riska novērtējums līdz šim nav mainījies Piemaskavas terorakta rezultātā.

Serbijas galvaspilsētā Belgradā pagājušajā nedēļas nogalē ielās patrulēja slepenpolicijas virsnieki ar ložmetējiem. Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs paziņoja, ka viņi un policisti civildrēbēs novēros sporta pasākumu vietas un lielveikalus. Vučiča politiskie pretinieki raksturoja šos pasākumus kā nevajadzīgus, kuru mērķis esot iedzīvotāju iebiedēšana.

Jaunāko informāciju par teroraktu Maskavā lasiet šeit.