Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Svarīga ziņa tūristiem: Milānā gatavojas aizliegt picas tirgošanu pēc pusnakts

© Pixabay.com

Jauns likums varētu aizliegt ēdienu un dzērienu tirdzniecību tūristu iemīļotajā Milānā pēc pusnakts, ziņo cnn.com.

Pastaiga pa bruģētām Milānas ieliņām, ēdot saldējumu jeb gelato, daudziem pilsētas iedzīvotājiem ir neatņemama itāļu kultūras sastāvdaļa. Tas patīk arī miljoniem tūristu, kuri katru gadu apmeklē Itālijas modes galvaspilsētu.

Taču jauns likums varētu pielikt punktu šai ieilgušajai tradīcijai - pilsētas mēra vietnieks drošības jautājumos Marko Granelli nesen paziņoja par plāniem aizliegt līdzi ņemamo ēdienu un dzērienu tirdzniecību pēc pusnakts, lai saglabātu “mieru” 12 noslogotākajos pilsētas rajonos.

"Mūsu mērķis ir meklēt līdzsvaru starp sabiedriskumu un izklaidi, kā arī iedzīvotāju mieru un veselību," sociālajos medijos skaidro Grenelli. Viņš piebilda: "Mēs ticam dzīvai pilsētai, kurā jauniem un veciem cilvēkiem ir telpas, kuras viņi var koplietot."

Aizliegums, kas, pēc amatpersonu domām, ir nepieciešams, lai novērstu pārmērīgu troksni dzīvojamos rajonos, arī neļautu iestādēm pasniegt ēdienus un dzērienus ārpus telpām no pulksten 12:30 līdz 6:00 darba dienās un no 1:30 līdz 6:00 nedēļas nogalēs.

Tomēr kritiķi iebilst, ka aizliegums ir pretrunā Itālijas kultūrai un šis ir solis pārāk drosmīgs - Itālijas mazumtirgotāju asociācijas Confcommercio Milānas nodaļas ģenerālsekretārs Marko Barbieri CNN sacījis, ka aizliegums ir “pret veselo saprātu”.

"Ja itāļu ģimene dodas uz picēriju un vēlas pēc tam doties pastaigā un apēst gelato, saskaņā ar šo rīkojumu tai tiks uzlikts naudas sods," viņš saka.

Viņš pieļauj, ka dažiem iedzīvotājiem traucē troksnis, taču piebilst, ka ir iespēja kompromisam, piemēram, ilgāk paturot atvērtus parkus un citas telpas.

"Milānā ir daudzas zonas, kas ir lieliski piemērotas ballītēm, kas netraucēs iedzīvotājiem. Tās ir jāatver vēlāk, nevis jāslēdz agrāk," viņš saka.

Barbieri arī uzskata, ka pusnakts ir par agru, lai pārdošanu apturētu. Viņš stāsta, ka lielākā daļa jauniešu Milānā pat nedomā doties vakariņās līdz pulksten 22:00, īpaši vasaras karstumā.

Barbieri uzskata, ka jaunais priekšlikums, visticamāk, tiks pieņemts, taču viņš cer, ka tas tiks pārveidots. "Mēs ceram, ka viņi no saraksta svītros gelato, ūdeni un picu. Atstājiet alkohola aizliegumu, bet izdariet to vēlāk vakarā,” viņš lūdz.