Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trešdien protestēs pret futbola stadiona būvēšanu Lucavsalā

© Ekrānuzņēmums / X

Trešdien, 17.aprīlī, plkst.10.30 pie Rīgas domes notiks pikets pret teritorijas Lucavsalā nodošanu nacionālā futbola stadiona būvniecībai, aģentūru LETA informēja piketa rīkotāji, biedrība "Daugavkrastu dārzi".

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, pikets ir oficiāli pieteikts. Tā mērķis ir protestēt pret futbola stadiona būvēšanu Lucavsalā.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies 100 cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja biedrībā, tā aicina atlikt lēmuma pieņemšanu par zemesgabala Lucavsalā nodošanu bezatlīdzības lietošanā "Latvijas Futbola federacijai" (LFF).

Tā aicina uzdot LFF precizēt stadiona projektēšanas darba uzdevumu, nosakot konkrētu stadiona sēdvietu un nepieciešamo autostāvvietu skaitu, kā arī optimizēt stadionam nepieciešamo zemesgabala platību.

biedrības "Daugavkrasta dārzi" ieskatā pēc šīs informācijas aktualizēšana, jāatjaunot stadiona būvniecībai pieejamo zemesgabalu sarakstu. Turklāt, esot jānolīgst neatkarīgs pilsētplānošanas konsultants, kurš veiktu neatkarīgu izpēti par labāko vietu stadiona būvniecībai

Biedrības ieskatā domei jālemj par Lucavsalas kā apstādījumu teritorijas bez apbūves tiesībām saglabāšanu nākotnē, veicot attiecīgos grozījumus Rīgas pilsētas attīstības plānā.

Jau ziņots, ka 2.aprīlī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē tika atbalstīts lēmumprojekts par desmit hektāru liela zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem Latvijas Futbola federācijai (LFF) nacionālā futbola stadiona būvniecībai Lucavsalā.

Attiecīgais lēmums izsauca neapmierinātību sabiedrībā - vairāk šeit.