Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kuros Rīgas mikrorajonos šobrīd var iegādāties vislētākos dzīvokļus?

© pexels.com

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, martā dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā kopumā palielinājās par 14%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos pieauga par 16%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2023.gada martu, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 31%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 27% nekā pirms gada.

Pārskatā teikts, ka martā bija vērojams izteikts piedāvājumu skaita palielinājums. Piedāvājuma līmenis bija augstāks nekā pērn šajā periodā - martā tas gandrīz sasniedza 2000 atzīmi.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits martā bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Imantā - par 37%. Tajā pašā laikā vairākos cenu ziņā lētākajos mikrorajonos - Iļģuciemā, Ķengaragā un Vecmīlgrāvī - dzīvokļu piedāvājums martā palielinājās nedaudz, proti, 2-4% robežās.

Martā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.