Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā šodien un rīt – par sociālo palīdzību

© F64

Rīgas domes Labklājības departaments vēl šodien un rīt aicina uz Atvērto durvju dienām, kuru laikā rīdziniekus informē par pieejamo sociālo palīdzību (pabalstiem) un sociālajiem pakalpojumiem, tajā skaitā par iespējām reģistrēties pansionātos.

Kopš nedēļas sākuma, kad Atvērto durvju dienas sākās, Rīgas iedzīvotājus visvairāk ir interesējusi informācija par dzīvokļa pabalstiem, pansionātu pakalpojumiem un aprūpi mājās, kā arī viņi izteikuši savus priekšlikumus, piemēram, par dienas centru paplašināšanu.

Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice aicina iedzīvotājus vairāk uzzināt par sociālajiem pakalpojumiem un sociālās palīdzības iespējām galvaspilsētā, kā arī piedalīties dienas centru piedāvātajās aktivitātēs. Šodien, 17. martā, no pulksten 13 interesentus uz tikšanos gaidīs pansionātā Stella maris (Birzes ielā 54), bet rīt, 18. martā, pulksten 11 iedzīvotājus uz tikšanos aicina Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Moors, Veselības pārvaldes priekšniece Inga Solovjova un Rīgas Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis. Tikšanās notiek Labklājības departamentā Baznīcas ielā 19/23, 3. stāva zālē. Nodrošināta vides pieejamība.

Piektdien pulksten 13 tikšanās ar iedzīvotājiem notiek arī Sociālā dienesta teritoriālajos centros Vidrižu ielā 3, Avotu ielā 31, 2. korpusā, Imantas 8. līnijā 1, 2. korpusā. Nedēļas pēdējā darbdienā pulksten 13 iedzīvotājus uz atbilžu un jautājumu pēcpusdienu gaidīs atkarību profilakses speciālisti Maskavas ielā 285/6, Vidrižu ielā 3, 111. kabinetā, un Baldones ielā 2, 311. kabinetā.

Ik dienu rīdziniekiem – gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem – ir iespēja līdzdarboties dažādās aktivitātēs Rīgas Sociālā dienesta dienas centros. Sīkāk par Atvērto dienu programmu šodien un rīt var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Rīgas domes Labklājības departamentā un sešās pakļautības iestādēs – Rīgas Sociālajā dienestā, Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrā, Rīgas patversmē, trīs sociālās aprūpes centros – strādā 11 168 darbinieki, tajā skaitā 404 sociālā darba speciālisti. Tāpat sociālā darba veicēji strādā nevalstisko organizāciju sektorā, kristīgajās konfesijās, ar kuru speciālistiem Labklājības departamentam ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, lai sniegtu atbalstu tiem, kuri paši nevar tikt galā ar dzīves situāciju.