Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

nra.lv izveido Tautas Ministru kabinetu

© www.nra.lv

Interneta portāls nra.lv ir nācis klajā ar jaunu, sociāli nozīmīgu aktivitāti, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs var izveidot pats savu, viņaprāt vislabāko valdību, tādējādi veidojot Tautas Ministru kabinetu.

Lai gan Latvijā valdības vadītāju izvirza Valsts prezidents, bet Ministru kabinetu sastāda premjers, nra.lv vēlas sniegt iespēju savu viedokli paust visai sabiedrībai.

Sākot ar 2. decembri nra.lv organizē Tautas Ministru kabineta ievēlēšanu. Vēlētājiem tiks dota kandidātu pamatizvēlne no vairāk nekā 100 populāriem cilvēkiem, taču ikviens varēs pievienot arī sarakstā vēl neiekļautu pretendentu. Katru nedēļu tiks apkopti individuālie Ministru Kabineta sastāvi un izveidots viens, kas prezentēs tās nedēļas Tautas Ministru Kabinetu. Ikviens var iesūtīt savu jautājumu nedēļas valdībai un atsevišķiem tās ministriem.

„Uzticības krīze šī brīža politiskajai elitei ir sasniegusi augstāko punktu un cilvēki ir izslāpuši pēc pārmaiņām. Šodienas protesti pie Saeimas ir apliecinājums uzticības zudumam valsts pārvaldes aparātam. nra.lv sniedz iespēju visiem, kuriem interesē, kas notiek Latvijā, paust savu attieksmi,” stāsta nra.lv projekta vadītājs Viesturs Radovics.

„Mani svarīgākie argumenti ir reputācija, pieredze un sasniegtais, vadības un komunikācijas spējas, spēja pievērsties amata pienākumiem. Es ar šiem cilvēkiem būtu gatava strādāt un iesaistīties mērķu sasniegšanā,” tā par savu izveidoto ministru sastāvu pauž Elīna Egle, kura jau savu izvēli ir izdarījusi. Savu Tautas Ministru kabinetu jau ir sastādījuši arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.