Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Borovkovs premjera krēslā sēdinātu Lembergu

Latvijas Juristu biedrības vadītājs Aivars Borovkovs, lūgts komentēt nra.lv projektu Tautas Ministru kabinets, par vispiemērotāko kandidātu premjera postenim min Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

A. Borovkovs uzskata, ka A. Lembergs ir spējīga, harizmātiska personība, kādai jāvada valdība. "Viņš sakārtoja vienu pilsētu un spētu sakārtot arī visu valsti," bija pārliecināts A. Borovkovs.

Tiesa, pēc Juristu biedrības vadītāja domām, lai nominētu kandidātus dažādu ministru vai premjera krēslam, ir jāizvirza virkne nosacījumu. "Pirmkārt - ir jāattīra Latvijas politiskā elite," pauda A. Borovkovs. Viņaprāt, katrā nākamajā Saeimā nedrīkst tikt ievēlēti tie politiķi, kuri darbojušies ieriekšējos divos parlamenta sasaukumos, turklāt, gan pozīcijā, gan opozīcijā. Tāpat politikā bez klusuma perioda vismaz viena Saeimas sasaukuma intervālā nedrīkstētu ieiet augsta ranga amatpersonas, kuras tikko beigušas pildīt savus pienākumus. Tas tostarp attiektos gan uz Valsts Kontrolieri, gan KNAB vadītāju un tiesnešiem.

nra.lv projekts Tautas Ministru kabinets