Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tautas MK 3. diena: Šlesers turas, tuvojas Šķēle

© f64

nra.lv projekta "Tautas Ministru kabinets" trešajā dienā lielākā daļa balsotāju joprojām premjera krēslā vēlētos redzēt Aināru Šleseru. Viņu piektdien uz brīdi bija apsteidzis Andris Šķēle, tomēr pēc neilga laika pirmajā vietā atgriezās Šlesers. Trešajā vietā turas Aivars Lembergs.

Ekonomikas ministra krēslā pārliecinoši nonācis Vitālijs Gavrilovs, par iekšlietu ministra posteni spēkojas Edmunds Zivtiņš, Mareks Segliņš un Linda Mūrniece. Izglītības un zinātnes ministra krēslu patlaban dala Karina Pētersone un Ilga Kreituse, bet par veselības ministru iecelts Valdis Zatlers.

Ārlietu ministra postenī stabili nostiprinājusies Vaira Vīķe-Freiberga, bet Andris Grūtups ir pamatīgi atrāvies no sekotājiem cīņā par tieslietu ministra krēslu. Vienīgais no "īstās" valdības ministriem, kurš iebalsots arī Tautas Ministru kabinetā, joprojām ir Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Pēc pirmajām divām projekta dienām nostiprinājies to ministriju skaits, kuras pēc balsotāju domām vajadzētu likvidēt – Aizsardzības, Kultūras, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Satiksmes un Vides ministrijas.

Pirmajās nra.lv projekta "Tautas Ministru kabinets" dienās portāla lasītāji iesūtījuši vairāk nekā 100 ministru kandidatūras, un izveidojuši vairāk nekā 200 valdības sastāvus. Tuvākajās nedēļas "Tautas Ministru kabinets" tiks papildināts ar vairākām jaunām iespējam, kas valdības izvēli padarīs vēl aizraujošāku.