Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tauta par premjeru vēlētos Šleseru; vairākas ministrijas jālikvidē

© www.nra.lv

Pirmajā nra.lv projekta "Tautas Ministru kabinets" dienā lielākā daļa balsotāju premjera amata iecēluši Aināru Šleseru. Viņam uz pēdām min Inguna Sudraba, kura dominē arī vairāku ministru posteņos (ekonomikas, finansu).

Dažu stundu laikā savus Ministru kabinetus izveidojuši vairāk nekā 70 nra.lv lasītāji. Ārlietu ministra postenī stabili nostiprinājusies Vaira Vīķe-Freiberga, Ainars Šlesers dominē arī satiksmes ministra postenī, bet Andris Grūtups ir pamatīgi atrāvies no sekotājiem cīņā par tieslietu ministra krēslu. Par veselības ministra krēslu spēkojas Pēteris Apinis un Valdis Zatlers. Vienīgais no "īstās" valdības ministriem, kurš iebalsots arī Tautas Ministru kabinetā, ir Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Tāpat nra.lv lasītāji vairākas ministrijas vēlētos likvidēt – tās būtu Kultūras, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides un Labklājības ministrijas.

Starp kandidātiem izvirzīti arī vairāki nepolitiķi – hokejists Oļegs Znaroks, mūziķis Šalle, futbolists Marians Pahars, kā arī izklaides industrijas pārstāvji Andris Freidenfelds un Baiba Sipiniece.

Jau ziņots, ka interneta portāls nra.lv ir nācis klajā ar jaunu, sociāli nozīmīgu aktivitāti, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs var izveidot pats savu, viņaprāt, vislabāko valdību, tādējādi veidojot Tautas Ministru kabinetu.

Lai gan Latvijā valdības vadītāju izvirza Valsts prezidents, bet Ministru kabinetu sastāda premjers, nra.lv vēlas sniegt iespēju savu viedokli paust visai sabiedrībai.