Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Atklāts sodītā Krievijas propogandista vārds

© pixabay.com

Ģenerālprokuratūras par nelikumīgu intelektuāla un fiziska atbalsta sniegšanu Krievijai sodītais Latvijas pilsonis ir Krievijas propagandists Marats Kasems, šovakar vēsta Latvijas Televīzija.

3.jūlijā stājies spēkā Ģenerālprokuratūras pieņemtais priekšraksts par sodu, ar kuru persona ir atzīta par vainīgu un sodīta par palīdzību ārvalstij pret Latviju vērstā darbībā. LETA jau rakstīja, ka Kasema aizturēšana gan tika veikta kriminālprocesā par ES noteikto sankciju iespējamu pārkāpšanu.

To, vai minētais nozīmē, ka notikusi kriminālprocesa pārkvalifikācija, vai 3.jūlijā pabeigtais kriminālprocess ir jauna lieta, aģentūrai LETA neizdevās noskaidrot.

Prokuratūra norādījusi, ka Latvijas pilsonis laikā no 2017.gada līdz 2022.gada novembrim personisku apsvērumu un mantkārīgu tieksmju nolūkā sniedza intelektuālu un fizisku atbalstu Krievijai.

Apsūdzētais apzinājās, ka viens no Krievijas uzdevumiem ir stiprināt un paplašināt tās ietekmi Baltijas un citās Eiropas Savienības valstīs, tai skaitā vēršoties pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu, valsts iekārtu un valsts drošību kopumā.

Apsūdzētais pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors, ņemot vērā minēto, kā arī izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un bīstamību, radīto kaitējumu, apsūdzētā personību un mantisko stāvokli un apstākli, ka apsūdzētais izmeklēšanas laikā gandrīz četrus mēnešus bija apcietinājumā, piemēroja viņam 15 500 eiro sodu.