Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Latvijā

Kredītņēmēji uzticas Lembergam

Latvijas Kredītņēmēju apvienība vēlētos, lai Tautas Ministru kabinetu vadītu Ventspils mērs Aivars Lembergs.

To, sastādot savu valdības modeli nra.lv projektam "Tautas Ministru kabinets" atzina LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko. Tiesa, pavisam negaidīts priekšlikums ir Labklājības ministra posteni šajā valdībā uzticēt Andrim Šķēlem, kurš ir A. Lemberga politiskais oponents. „Lai Šķēle beidzot parāda, kā jārūpējas par tautu,” retoriski spriež A. Gorenko.

Tikmēr Tieslietu ministriju Kredītņēmēju apvienība vēlētos uzticēt savam pārstāvim Jānim Āboliņam. „Viņš pārzina tiesu sistēmas virtuvi. Viņš var sakārtot tiesu sistēmu un konkrēti tiesnešu kvalifikācijas sistēmu, samazināt tiesnešu subjektivitāti un karteļa faktorus, padarīt neiespējamu „lobismu” tiesu sistēmā,” ir pārliecināts LAKRA valdes priekšsēdētājs. Tāpat apvienība gatava izvirzīt savu kandidātu — Reini Bērziņu — arī Finanšu ministra postenim.

Līdztekus tam A. Gorenko ir pārliecināts, ka Latvijas valdība var iztikt bez Vides ministrijas, kuras funkcijas jānodod Zemkopības Ministrijai, kā arī bez Aizsardzības ministrijas, kuras pienākumus uzņemtos iekšlietu resors.

"Latvijas Kredītņēmēju apvienības izveidotā valdība"