Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide

“Rock’n’Berries” izdod kopdarbu ar ukraiņu dziedātāju Anastasiju Vasilenko

© Publicitātes foto

Latviešu grupa “Rock’n’Berries” klausītāju vērtējumam nodevusi kopdarbu ar ukraiņu dziedātāju Anastasiju Vasilenko – dziesmu ukraiņu valodā “Повернэшся”.

Dziesma ir par abpusēju mīlestību, uzticību un gaidām. Tās mūzikas autori ir “Rock’n’Berries” un Roberts Memmēns (“Citi Zēni”), bet teksta autors ir talantīgais dzejnieks Sergey Khudin, kurš dzimis Kijevā, bet nu jau 35 gadus dzīvo Floridā.

Dziedātāja Anastasija Vasilenko no Ukrainas pie mums ieradās 2022. gadā, kad Krievija izvērsa pilna mēroga iebrukumu Ukrainā - pirms tam viņa strādāja Mariupoles drāmas teātrī. Latvijā dziedātāja ieradās kopā ar meitu un mammu, bet vīrs un tēvs palikuši Ukrainā. Latvijā viņa turpina rakstīt savas dziesmas gan ukraiņu, gan arī latviešu valodā, tāpat dzimušas arī vairākas sadarbības ar mūsu grupām, kurām nu pievienojas arī “Rock’n’Berries”.

“Par Anastasiju pirmo reizi izdzirdēju, skatoties mūsu pašu “X Faktoru”. Toreiz viņa spilgti palika atmiņā ar savu balss tembru un uzstāšanos, tāpēc aizdomājos, ka varbūt kādreiz varētu radīt arī kādu kopdarbu. Un redz - tas ir noticis!” stāsta grupas “Rock’n’Berries” solists Oskars Millers. “Man ir liels prieks, ka Anastasija atsaucās mūsu aicinājumam iedziedāt kopīgu dziesmu, turklāt tieši ukraiņu valodā. Ar Anastasiju strādāt bija ļoti viegli, un viss dziesmas tapšanas process bija diezgan raits un, protams, arī emocionāli saviļņojošs. Mēs joprojām ik dienu turam īkšķus par Ukrainas uzvaru, sekojam līdzi aktuālajiem notikumiem un atbalstām ukraiņus, kā nu varam - ziedojot apģērbu, sniedzot finansiālu atbalstu un - jā, arī radot dziesmas ukraiņu valodā, lai parādītu savu ticību, vienotību un atbalstu ukraiņu tautai! Esmu diezgan pārliecināts, ka šī nebūt nebūs mūsu vienīgā dziesma ukraiņu valodā.”

“Saņemot grupas uzaicinājumu iedziedāt kopīgu dziesmu, es nešaubījos ne mirkli. Man kā dziedātājai, kura salīdzinoši nesen ieradusies Latvijā, tas ir liels gods, ka manu talantu šeit pamana un novērtē. Un es no sirds ceru, ka dziesma patiks kā Latvijas, tā arī Ukrainas iedzīvotājiem!” savu prieku par sadarbību neslēpj Anastasija.