Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Līga Robežniece atklāj, kura dzimšanas diena un kāpēc palikusi spilgtā atmiņā

© Privāts arhīvs

Pazīstamā skatuves māksliniece un Latvijas Radio 2 raidījumu vadītāja Līga Robežniece nesen  - 11.jūlijā - svinēja savu dzimšanas dienu. 

Dzimšanas dienas svinēšana Līgai nav izveidojusies kā tradīcija. Ja ir laiks svinībām, tad sabrauc paši tuvākie. Savus četrdesmit piecus gadus gan viņa nosvinēja brangāk - ar draugiem un radiem. Ir viena dzimšanas diena, kas Līgai palikusi spilgtā atmiņā. «Biju pirmās meitiņas gaidībās un otrai pusei teicu, ka neko īsti nevēlos. Viņš piekrita, un mēs izbraucām ar auto uz Vecāķu jūras pusi. Un tad tas notika! Neviļus ceļa malā ieraudzīju vienu pazīstamu cilvēku, pēc neilga laika - vēl vienu. Jautāju, kas notiek, un sirds jau sāka sisties ne pa jokam. Kad mani aizveda uz «notikuma vietu», kas bija jahta, es jau biju ar mīkstām kājām un asarām acīs… Draudzene Renāte bija saaicinājusi manus mīļos, un braucām jūrā. Tas bija emocionāli un neaizmirstami.»

Jubilāre stāsta, ka viņa no visas sirds priecājas par katru dāvanu, ko saņem. «Ja parokos atmiņās, tad pirmā man mīļā dāvana, ko atceros no bērnības, bija mazs, brūns lācītis,» saka Līga. Tagad prieks ir katrreiz, kad meitas uzdāvina ko negaidītu. «Viņas gan rada pašdarinājumus, gan, izrādās, ieskatās un ieklausās manī, kad kopā staigājam pa veikaliem. Viņām izdodas mani pārsteigt.»

Līga atklāj, ka šovasar viss ir pakārtots darbam radio, un tomēr viņas vasara nav iedomājama bez pirts slotu vākšanas, dārza velšu audzēšanas, ūdens un meža priekiem, bez koncertiem un festivāliem.

«Pati uz skatuves kāpšu draudzenes Marijas Naumovas jubilejas koncertos, kas solās būt ļoti krāšņi un interesanti, jo koncerta skanējums būs Latīņamerikas ritmos. Uz skatuves būs mūziķi ne tikai no Latvijas, bet arī no Francijas, Argentīnas, Kubas, Brazīlijas. Nāciet, būs jauki,» viņa sirsnīgi aicina.

Taujāta, ko novēlēt dzimšanas dienā, jubilāre atteic, ka ir laimīga. «Galvenais, lai bērni veseli. Lai vecāki, tuvinieki un draugi turas un ir laimīgi. Bet, ja sev, tad turpināt dinamiski plūst pa savu miera upi, jo līdz tam, kur šobrīd esmu nonākusi, ceļš bija krāčains. Lai mani ieskauj mīlestība un tikai pozitīvi, domājoši un jauki cilvēki. Lai labklājība, veselība un miera pilnas debesis!»