Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Bertānam 3 no 3, Kurucam jau septītā uzvara pēc kārtas

© scanpix.ee

NBA čempionātā Dāvis Bertāns trāpīja trīs no trim tālmetieniem, palīdzot Sanantonio “Spurs” ar 129:90 sakaut Orlando “Magic”, savukārt Rodions Kurucs atkal devās Bruklinas “Nets” sākumsastāvā, guva astoņus punktus un palīdzēja savai komandai viesos ar 96:93 pieveikt Čikāgas “Bulls”. Bruklinai tā ir jau septītā uzvara pēc kārtas, un Kuruca komanda jau pavisam tuvu pienākusi pie izslēgšanas spēļu zonas.

Dāvis Bertāns šonakt laukumā pavadīja 15 minūtes, kurās izdarīja trīs tālmetienus un trāpīja visus trīs, gūstot deviņus punktus. Viņam arī pa divām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī divām piezīmēm. Bertāna +/- rādītājs šoreiz bija +15, taču komandas lieliskās spēles dēļ tas bija augsts gandrīz visiem “Spurs” spēlētājiem.

Izbraukuma mačā pret Orlando Bertāna pārstāvētā komanda vadībā atradās gandrīz visu laiku. Pirmais puslaiks tika pabeigts ar pārsvaru 66:44, un arī turpinājumā “Magic” vienībai neradās iespējas apšaubīt “Spurs” dominanci, kas beigās noveda pie Grega Popoviča vadītās komandas uzvaras ar 39 punktu pārsvaru, pēdējā ceturtdaļā ielaižot tikai 13 punktus.

“Spurs” nodemonstrēja lielisku komandas saspēli, izdarot 29 rezultatīvas piespēles, kas noveda pie tā, ka Sanantonio komanda kopumā trāpīja 64.9% metienu no spēles, un skaidrs, ka ar šādu precizitāti pretiniekiem variantu bija maz. “Spurs” turklāt trāpīja 12 no 19 tālmetieniem. Kopā ar Bertānu šajā ziņā izcēlās arī Marko Belinelli (4/6) un Brins Forbss (3/4), bet rezultatīvākais “Spurs” sastāvā bija Lamarkuss Oldridžs ar 20 punktiem. Belinelli savāca 18 punktus, bet pa 17 iemeta Forbss un Demārs Derouzens.

Orlando komandai šoreiz nespēlēja centrs Nikola Vučevičs, kurš palika malā personīgu iemeslu dēļ. Bez viņa Orlando klājās grūti, un “Magic” pat soda metienu precizitāte (58.5%) izrādījās sliktāka par “Spurs” tālmetienu precizitāti. 17 punktus guva Dīdžejs Ogastīns, bet pa 12 iemeta Ārons Gordons un Evans Furņjē.

Savukārt Rodions Kurucs palīdzēja Bruklinas “Nets” izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas, šoreiz viesos ar 96:93 pieveicot līgas pastarīti Čikāgas “Bulls”. Kurucs atkal tika sūtīts sākumsastāvā, laukumā pavadīja 23 minūtes, kurās sakrāja astoņus punktus (1p. 2/2, 2p. 3/3, 3p. 0/2) un četras atlēkušās bumbas. Viņam arī pa vienai pārtvertai bumbai un vienam blokam, kā arī divas piezīmes un +/- rādītājs mīnus divi.

“Nets” un “Bulls” spēlē komandas lielākoties atradās līdzsvarā, un arī pēdējās minūtes tika sagaidītas ar līdzīgu rezultātu. “Bulls” vadību zaudēja pēc zaudētas atlēkušās bumbas pie sava groza, kad Bruklina veica veiksmīgu auta izspēli un Džo Heriss precīzi meta brīvā caurgājienā, panākot +1. Sekoja nekvalitatīva basketbola pēdējā minūte, kurā “Bulls” ar acīmredzami nepareizu aizsegu saņēma piezīmi uzbrukumā, bet “Nets” atbildēja ar Spensera Dinvidija pie centra līnijas 20 sekundes ilgu driblu, kas, protams, noveda pie uzbrukuma laika iztērēšanas bez metiena. Čikāgai palika astoņas sekundes izraut uzvaru, taču auta izspēle bija neveiksmīga, bumba tika pārtverta, un ar diviem soda metieniem Bruklina nokārtoja sev uzvaru.

27 punktus Bruklinai guva Dinvidijs, kamēr Džaredam Alenam 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas, un "Nets" ir sasniegusi savu ilgāko uzvaru sēriju kopš saucas par Bruklinas "Nets" (no 2012. gada). Čikāgai 24 punkti Krisa Dana rēķinā, viņam arī sešas piespēles, bet 16+11 pievienoja Bobijs Portiss, kurš spēles izskaņā devās uz ģērbtuvēm, nedaudz pieklibojot.