Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

"Time" gada 100 ietekmīgāko cilvēku sarakstā neiekļauj Zelenski; pirmajā vietā - Navaļnaja

© Pixabay.com

Žurnāls "Time" publicējis sarakstu ar 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem uz planētas 2024. gadā - šoreiz kategorijā “Līderi” pirmo vietu ieņem mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnaja sieva Jūlija Navaļnaja.

Navaļnaju sarakstam pievienoja ASV viceprezidente Kamala Herisa. Amerikāniete bija sajūsmā, kad krieviete stāvēja uz skatuves Minhenē pēc paziņojuma par vīra nāvi un izteica vēlmi "turpināt viņa darbu".

“Jūlija Navaļnaja tagad ir uzņēmusies vadošo lomu pasaules mērogā," apgalvo Herisa.

Kategorijā “Līderi” šoreiz nav iekļauti Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un pirmā lēdija Olena Zelenska, kuri sarakstā bija iekļauti 2022. un 2023. gadā.

Sarakstā iekļauts arī Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks, kura kandidatūru izvirzījis bijušais NATO ģenerālsekretārs.

"Jermaks ir cilvēks, kuram bija galvenā loma valdības darbības uzturēšanā. Pēc pilna mēroga iebrukuma viņš nodeva Zelenska vēstījumu visai pasaulei, izveidojot spēcīgu Ukrainas draugu tīklu no Rietumiem līdz globālajiem dienvidiem,” sacīja Rasmusens.

Citi pasaules līderi, kas iekļauti "Time" ietekmīgo cilvēku sarakstā, ir Polijas premjerministrs Donalds Tusks, Argentīnas prezidents Havjers Mailijs, Itālijas premjerministre Džordža Meloni un Ķīnas premjerministrs Li Cjans.

"Time 100" ir pasaules ietekmīgāko cilvēku saraksts saskaņā ar amerikāņu žurnālu "Time", un tajā ir tādas kategorijas kā “Mākslinieki”, “Elki”, “Pionieri”, “Titāni”, “Inovatori” un “Līderi”. Pirmo reizi tas tika publicēts 1999. gadā.

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)