Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Kultūra

Opolais debitējusi Pučīni operā "Madama Butterfly" Vīnē

© F64

Latviešu soprāns Kristīne Opolais Vīnes valsts operā ar panākumiem debitējusi japāņu geišas Čo-Čo-Sanas lomā Džakomo Pučīni operā "Madama Butterfly", informēja Opolais Latvijas koncertturnejas organizators Andrejs Žagars.

Kopumā šī ir trešā reize, kad Opolais uzstājas uz Vīnes operas skatuves. Pirmajās divās reizēs, 2008.gadā un 2013.gadā, viņa uzstājās, dziedot Pučīni operā "Bohēma".

Pučīni traģiskais stāsts par japāņu geišu, tautā sauktu par "butterfly" jeb "taurenīti", kura mīlestības dēļ atsakās no savas ticības, radiem un pat tautības, taču galu galā viņas sirds tiek salauzta, Jozefa Gīlena režijā uz Vīnes operas skatuves šogad tika izrādīta 375.reizi.

Jau ziņots, ka pavisam drīz par Pučīni pirmo lēdiju sauktā Opolais priecēs mūzikas mīļotājus arī Latvijā. Pirmais koncerts norisināsies 30.septembrī Liepājā, "Lielajā dzintarā", pēc tam 2.oktobrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", bet turneja noslēgsies 4.oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā.

Opolais īpaši Latvijas klausītajiem ir sagatavojusi plašu solo programmu ar 14 ārijām un instrumentālajām epizodēm no Džuzepes Verdi, Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa un Alfredo Katalani operām. Koncertos Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā.

Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem pieejamas gan koncertu norises vietu kasēs, gan "Biļešu paradīzē".