Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aicina piedalīties konkursā un radīt augstvērtīgus Latvijas suvenīrus

Lai Latviju apceļojušie svešzemju tūristi un viesi mājup dotos ne tikai ar jaukām atmiņām par mūsu zemi, bet arī paņemtu līdzi materializētas zīmes jeb simbolus, kas raksturo to, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izsludina konkursu par suvenīru un biznesa dāvanu iegādi.

Kas ir suvenīrs? TAVA izpratnē tā ir piemiņas velte, dāvana vai priekšmets, kas oriģinālā veidā ataino un simbolizē Latvijas tūrisma piedāvājumu. Tā ir lieta, kas ne tikai pašam tās īpašniekam asociējas ar patīkami pavadīto laiku mūsu zemē, bet arī rosina citus cilvēkus – kaimiņus, radus, draugus, kolēģus un biznesa partnerus - apceļot mūsu valsti.

Konkursā aicināti piedalīties radoši domājoši cilvēki ar prasmi un vēlmi radīt un izgatavot suvenīrus un biznesa dāvanas, konkursam iesniedzot oriģināldarbus, kas simbolizē Latvijas tūrisma piedāvājumu vismaz vienā no tādām mūsu valstij nozīmīgām tūrisma kategorijām kā atpūta, bauda un pieredze/piedzīvojums.

Ņemot vērā, ka suvenīrs, piemiņas velte vai dāvana ir nozīmīgs elements, kas piedalās Latvijas kopīgajā tēla veidošanā, konkursa darbiem izvirzīta virkne prasību, ar kurām sīki var iepazīties TAVA mājaslapā www.tava.gov.lv sadaļā „Aktualitātes”.

Tie konkursa darbu iesniedzēji, kurus vērtēšanas komisija atzīs par uzvarētājiem, saņems tiesības slēgt piegādes līgumu par katru konkrēto piedāvājuma pozīciju atsevišķi līdz summai, kas nepārsniedz Ls 3000.

Pieteikties izsludinātajā konkursā var līdz 15.jūnijam plkst.15.30 TAVA birojā Brīvības ielā 55 personīgi vai pieteikumu sūtot pa pastu. Pieteikums jāiesniedz kopā ar suvenīra paraugu vai prototipu.

Pēc TAVA domām, tā ir laba iespēja koncentrēt spēkus spilgtu, estētiski augstvērtīgu un modernu suvenīru veidošanā gan tiem konkursa dalībniekiem, kam jau ir šāda pieredze, gan tiem, kam tādas nav, taču ir talants un vēlme izpausties un apliecināt sevi.