Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Latvijā ierodas arvien vairāk ārvalstu tūristu, norāda asociācija

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa norādīja, ka nozare par situāciju šajā gadā ir samērā optimistiska, sagaidot, ka 2024.gada vasara būs labāka nekā pērn.

Tostarp Ziemele minēja, ka ārvalstu tūristu Latvijā kļūst aizvien vairāk. "Ir daudz labāk nekā pagājušā vasarā un vispār visā gadā," viņa sacīja, piebilstot, ka atbilstoši tūrisma operatoru vēstītajam šogad rezervāciju vairāk ir arī no tālajām valstīm.

Vienlaikus asociācijas prezidente atzīmēja, ka šajā pavasarī ir iezīmējusies tendence, kad cilvēki ļoti vēlu pieņem lēmumus un ļoti vēlu veic rezervācijas, tādējādi tūristu mītnēm apgrūtinot plānošanu. "Cilvēki daudz spontānāk izdara izvēles par ceļošanu. Tas nav viegli mazajiem lauku uzņēmējiem, kuriem ir jāplāno, kaut vai, lai no rīta varētu pagatavot brokastis," sacīja Ziemele.

Tāpat viņa norādīja, ka nozarē kopš Covid-19 pandēmijas ir būtiski palielinājusies konkurence.

"Lauku ceļotāja" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma.