Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pretrunīgas ziņas par The Rolling Stones plāniem

© Scanpix

Mūzikas pasauli saviļņojuši britu laikrakstu apgalvojumi, ka The Rolling Stones nākamgad plāno pirmo reizi uzstāties leģendārajā Glastonberijas festivālā, turklāt tas būšot pēdējais koncerts grupas karjerā. Anonīmi avoti šādu informāciju patiešām apstiprinājuši, tomēr oficiāli grupas pārstāvji stāsta, ka mūziķi pagaidām nav pieņēmuši lēmumu.

Tā kā The Rolling Stones pirmo reizi sanāca kopā 1962. gada jūlijā, šis gads tiek uzskatīts par grupas jubilejas gadu, kurā no viņiem gaida dažādas aktivitātes, atgādina Reuters. Tomēr grupas līderis Miks Džegers allaž uzsvēris, ka par grupas dzimšanas gadu uzskata 1963. gadu, jo tikai janvārī vienībai pievienojās bundzinieks Čārlijs Vots.

Uz to, ka savu 50. gadadienu The Rolling Stones gatavojas svinēt nākamgad, arī norādījis laikraksts Sunday Mirror, kas pirmais publicējis informāciju par plānoto uzstāšanos Glastonberijā. Laikraksts atgādina, ka The Rolling Stones ir vienīgā no slavenākajām britu rokgrupām, kas tā arī nav uzstājusies šajā festivālā. «Visi četri grupas dalībnieki piekrituši, ka nākamā vasara būtu īstais laiks, lai nospēlētu savas dzīves šovu un ar lielu troksni atvadītos no pielūdzējiem,» sarunā ar avīzi sacījis kāds zinātājs.

Tomēr The Guardian, atsaucoties uz grupas menedžmentu, vēsta, ka pagaidām nav pieņemts lēmums nedz par darbības pārtraukšanu, nedz uzstāšanos Glastonberijā. Viens no festivāla rīkotājiem apstiprinājis, ka nekādas vienošanās patiešām nav, vienlaikus uzsverot, ka ļoti vēlas redzēt The Rolling Stones Glastonberijā. «Taču šīs runas rit jau gadiem ilgi,» viņš atgādinājis.

Ziņu aģentūra ANI norāda, ka pagaidām nekas neliecina, ka savā jubilejas gadā The Rolling Stones gatavotos plašai koncertturnejai. 68 gadus vecais Miks Džegers iepriekš izteicies, ka nevēlas braukāt apkārt, bet labāk pavadīs laiku ar ģimeni. Viņa vienaudzis, ģitārists Kīts Ričardss joprojām nav atguvies no smagās slimības, turklāt pārtraucis lietot alkoholu un narkotikas, tādēļ atklāti saka, ka turneja viņam nebūs interesanta. 71 gadu vecais Čārlijs Votss lielo turneju laikā allaž juties nomākts, un vienīgi jauneklis Ronijs Vuds, kuram ir 65 gadi, uzskata, ka grupai būtu jārīko liela tūre. Pagaidām gan ticamāks šķiet cits scenārijs – nākamgad varētu notikt The Rolling Stones koncertu sērijas tādās pilsētās kā Ņujorka, Losandželosa un Londona.