Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Rolling Stones atzīmē 50. jubileju

© Scanpix

Grupa Rolling Stones ir izdevusi pirmo jauno dziesmu kopš 2005. gada, kad iznāca iepriekšējais viņu studijas albums A Bigger Bang. Dziesmu Doom and Gloom kritiķi novērtējuši atzinīgi.

Doom and Gloom ir iekļauta grupas labāko dziesmu izlasē Grrr!, kas tiks izdota nākamajā mēnesī. Iepriekšējos septiņus gadus mūziķi grupas sastāvā ar jaunas mūzikas radīšanu nebija nodarbojušies, tomēr pirms diviem gadiem viņi par sevi atgādināja, no jauna izdodot albumu Exile on Main St., kas nokļuva populārāko albumu saraksta Billboard 200 otrajā vietā. Vienlaikus Rolling Stones šādā veidā pamanījās turpināt nosacīto tradīciju — kopš 1965. gada viņu ieraksti katru desmitgadi kādā brīdī ir bijuši starp desmit populārākajiem, vēsta Billboard.com.

Pēdējā laikā Rolling Stones mūziķi gan biežāk uzmanību ir piesaistījuši ar attiecību publisko kārtošanu nekā muzicēšanu. Pirms diviem gadiem iznākušajos ģitārista Kīta Ričardsa memuāros Life bija visai detalizēti stāsti par viņa nesaprašanos ar solistu Miku Džegeru, kuram veltīts itin daudz neglaimojošu izteicienu. «Tā kā man [Miks Džegers] ir tik tuvs, es joprojām esmu viņa biedrs. Bet viņš rīkojas tā, ka par viņa draugu būt ir ļoti grūti,» rakstīja K. Ričardss.

Šogad abi mūziķi paziņoja, ka ir izlīguši. M. Džegers ir atzinis, ka pagājušā gadsimta 80. gados viņa un K. Ričardsa attiecības nudien bijušas saspīlētas. Viņš bija uzņēmies ar grupas finansiālo pusi saistīto jautājumu risināšanu, jo uzskatījis, ka nevienam citam tie nerūp. Taču tikai pēc K. Ričardsa grāmatas izlasīšanas viņš sapratis, ka grupas biedrs juties pastumts malā. Savukārt

K. Ričardss šogad stāstīja, ka pēdējā gada laikā viņam ar M. Džegeru esot bijušas tik saturīgas sarunas, kādu nav bijis ilgu laiku. Viņš atzinis, ka daži no dziedātājam veltītiem pārmetumiem nav bijuši gluži pamatoti un ir viņu sāpinājuši, ka to publicēšanu viņš nožēlo.

Arī jaunās dziesmas enerģiskais skanējums liek domāt, ka nesaskaņām viņi ir laimīgi tikuši pāri, norāda Los Angeles Times. Savukārt izdevums Slate atzīmē, ka veterānu grupa šajā dziesmā izklausās vienlīdz jauna un veca – un tas ir domāts labā nozīmē. NME raksta, ka «pirmā stounu dziesma pēdējo septiņu gadu laikā ir dzīvs apliecinājums tam, kas viņus savulaik padarīja par lieliem māksliniekiem – šī ir dziesma, kas bez pūlēm ieņem vietu viņu klasikā».

Jaunajā dziesmu apkopojumā bez Doom and Gloom būs iekļauta vēl viena jauna dziesma One More Shot, bet pārējās būs jau līdz šim labi zināmu dziesmu apkopojums. Jāpiebilst, ka izlase būs pamatīga – tā tiks izdota 50 un 80 dziesmu versijā attiecīgi trijos vai četros diskos.

Izlase tiek izdota, Rolling Stones grupai šogad atzīmējot savas pastāvēšanas 50. gadadienu. Izdota ir arī attēlu un atmiņu grāmata 50, kā arī divas dokumentālās filmas: Crossfire Hurricane un Charlie is My Darling: Ireland 1965. Viņi ir apstiprinājuši arī vismaz četrus koncertus – tie notiks Lielbritānijā un ASV –, un, iespējams, to skaits tiks papildināts. Crossfire Hurricane Londonas pirmizrāde notiks jau nākamajā nedēļā, un grupa ir solījusies uz to ierasties pilnā sastāvā.

Iespējams, tas mazliet sapurinās ģitāristu Roniju Vudu, kam pēdējā laikā ir pamatīgi sarežģījumi ar šķirto sievu Džo Vudu. Lai gan pats mūziķis ir mēģinājis citiem iestāstīt, ka viņu attiecības esot normālas un viņi esot labi draugi, diez vai labi draugi mēģina iztirgot viens otra mantas, kā to grasās darīt Dž. Vuda. Viņa šī mēneša beigās rīkotā speciālā izsolē Losandželosā piedāvās iegādāties R. Vuda mantas vairāk nekā 400 tūkstošu mārciņu vērtībā, ziņo Daily Mail. Viņš šo bijušās sievas soli mēģina apturēt, izmantojot savus advokātus. Dž. Vuda par šādu rīcību gan ir izteikusi izbrīnu, jo pati vasaras sākumā viņu par izsoles plāniem esot informējusi un toreiz viņš neesot iebildis. Pēcāk viņa norādījusi, ka tiesāšanās draudu vietā viņš taču visu varot atpirkt atpakaļ pats, taču atbildes uz šo piedāvājumu neesot bijis.

Pāra laulībai gals pienāca 2008. gadā, kad R. Vuds sāka attiecības ar 20 gadus vecu viesmīli, savukārt pēc tam viņš kādu laiku uzturēja attiecības ar modeli Jekaterinu Ivanovu.