Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Monta ar jaunu dziesmu piesaka pavasari un savu albumu

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Monta Čubare uzsākusi darbu pie trešā albuma, kurš top sadarbībā ar savu vīru, producentu Jāni Čubaru. Pirms neilga laika mūziķe no topošā albuma jau prezentēja pirmo dziesmu “Mūsu Zeme griežas”, bet nu, sajūtot pavasara klātesamību, nolēmusi dalīties priekā ar klausītājiem, publicējot vēl vienu albuma dziesmu - “Ir laiks”.

“Apdziedot pavasarīgos brīžus dabā, es dziesmā simboliski runāju par tām sajūtām, kuras mostas arī mūsos pēc ilgas emocionālas snaušanas sevī, savā ziņā pēc prombūtnes no pasaules,” skaidro Monta. “Tas atbilst gan ziemas posmam kopumā, gan arī manam šī brīža posmam, jau labu laiku esot bērna kopšanas atvaļinājumā. Es domāju, ka šādas sajūtas nevienai mammai nav svešas - kad iepazīsti jaunu sevi un gribas atkal uzziedēt sev un pasaulei.” Sapņaini, romantiski un Montas īpašajā tembrā - saulainu un skaistu noskaņu tīkotājiem (ir aizdomas, ka arī visām jaunajām mammām) “Ir laiks” būs īsti laikā.

Ir tapis arī dziesmas teksta video, kurā par pamatu izmantota fotogrāfa Jāņa Deinata radīta fotogrāfija ar mūziķes profilu. “Šī bilde tika uzņemta pirms dažiem gadiem, kad ar Kārli Būmeisteru fotografējāmies mūsu dueta dziesmai “Vieni”,” atminas Monta. “Šī bija mana pirmā saskare ar Deinatu, un tā uz mani atstāja iespaidu par to, kā viņš redz cilvēkus. Kāds viņam ir talants!” sajūsminās dziedātāja. “Tomēr šī fotogrāfija netika izmantota, jo projektam bija cits konteksts. Bet ar šodienas redzējumu man šķita, ka mans skatiens šajā foto precīzi ietver tieši to pavasarīgo satraukuma sajūtu, kura ir ielikta manā dziesmā “Ir laiks”. Un galu galā šī bilde, manuprāt, ir lieliska un ir pelnījusi savu gaismu.”

Monta iepriekš ir ieskaņojusi savas dziesmas kopā ar tādiem labi zināmiem māksliniekiem kā Zigfrīds Muktupāvels, Kārlis Būmeisters un Normunds Pauniņš, bet jaunā albuma ietvaros top vēl kādai viņai nozīmīga sadarbība ar kādu Latvijā leģendāru mākslinieku. “Pagaidām gan neatklāšu kurš ir šis mūziķis, jo projekts ir vēl procesā,” noslēpumaina ir Monta. “Bet man ir liels gods, ka šis mākslinieks, kuru tā ciena un mīl mūsu tauta, ir piekritis dziedāt kopā ar mani! Tas manī rada pārliecību, ka te būs kaut kas labs, un šī jebkuram autoram un māksliniekam ir svarīga sajūta, kaut ko radot. Taču labs nāk ar gaidīšanu, un līdz rudenim ir padomā vēl dažs labs interesants projekts. Taču šobrīd nepārprotami ir laiks - un “Ir laiks” - pavasara noskaņām!”