Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide

Monta savā jaunajā videoklipā nofilmējas uz Ogres mūzikas skolas jumta

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas pauzes ar jaunu dziesmu “Mūsu Zeme griežas” par sevi atgādinājusi dziedātāja un dziesmu autore Monta Čubare – nu jau bez skatuves vārda un bez izdevniecības “MicRec” palīdzīgā pleca.

Dziesmā “Mūsu Zeme griežas” Monta, kā vienmēr, demonstrē sava savdabīgi zemā un dziļā tembra dotības, tekstā skar kārtējo emocionālo tēmu, bet videoklipā pārsteidz ar iespaidīgiem auskariem un… muzicēšanu uz jumta.

Video filmējis un montējis Kaspars Kambars. “Paldies Ogres Mūzikas un mākslas skolai par viesmīlību filmēties uz ēkas jumta. Man ir prieks atainot arī nelielu daļiņu no manas ģimenes jaunās mājpilsētas - lepojamies sevi saukt par skaistās Ogres iedzīvotājiem!” tā Monta. “Paldies kolēģiem - bundziniekam Kasparam Pļavniekam un basam Viktoram Prūsim, kuri piekrita filmēties klipā kopā ar mani un dziesmas producentu [un ģitāristu] Jāni Čubaru.”

Autore par dziesmu: “Šis ir tāds kā sauciens tumsā pēc līdzīgi domājošajiem. Pēc cilvēkiem, kuri cenšas dzīvot apzināti, iedziļinās sevī un pasaulē ap mums. Kuri domā par to, kas mēs esam, kas notiek pēc tam, un kas jēgpilns būtu jāizdara dzīves laikā. Kuros ir noturīga apziņa, ka Zeme griežas, laiks ir neatkārtojams, un ka ir kaut kas lielāks par mums. Es gribētu, lai šie cilvēki neslēptos un nejustos dīvaini tikai tāpēc, ka domā atšķirīgāk nekā liela daļa cilvēku - esmu tā jutusies teju visu savu mūžu. Bet tā tam nebūtu jābūt.”

Dziedātājas paziņojums par savu turpmāko darbību bez skatuves vārda gan izsauc smaidu. Monta Strūberga parādījās pie latvju popmūzikas apvāršņa pirms vairākiem gadiem, pēc tam sevi pieteica kā Monta - ar visiem lielajiem burtiem un vienubrīd arī ar kaut kādu jokainu zīmi uz burta “o”, ko neviens tāpat neņēma vērā, bet tagad informē, ka Montas gaitām pielikts punkts: “Saku lielu paldies maniem ceļa biedriem, kuri spēlējuši nozīmīgu lomu manā ceļā. Lieku plauktā iepriekš padarīto, tas paliek zem projekta “Monta”. Nu esmu uz jauna ceļa. Turpmāk mani pazīsiet kā Montu ar manu laulāto uzvārdu Čubare.”

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Monta mija gredzenus ar grupas “Otra Puse” un vairāku citu projektu ģitāristu Jāni Čubaru, un šobrīd abi mūziķi ir kopā ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē, un ir laimīgi vecāki savai pirmajai kopīgajai atvasei. 2022. gada maijā klajā nāca Montas debijas albums “Planēta Tu”, kuru producējis Čubars, bet tagad abi vienojušies par jauna albuma tapšanu.

“Esmu nolēmusi, ka ir laiks attīstīt to, kas krājies un stāvējis pūrā. Man ir daudz eksistenciālu domu, ar ko dalīties,” apņēmību pauž Monta Čubare. “Tas, ļoti iespējams, nebūs ātrs process - mēs mīlam radoši strādāt, kas nozīmē, ka dziesmas noteikti procesā nāks arvien klāt. Turklāt esmu tādā dzīves posmā, kad gribu īpaši piestrādāt pie detaļām, lai mans vēstījums ir nolasāms. Tas prasa pacietību - gan manu, gan producenta.”