© Foto: Depositphotos

Smaržu lietošanas vietai uz ķermeņa ir liela nozīme - noteiktos punktos un ievērojot noteikumus, aromāts pilnībā atklājas un ir dzīvs.

Pareiza smaržu lietošana ir kā snaipera šāviens - tas skar sirdi un dvēseli vai izraisa riebumu, esot teikusi Koko Šanele.

Kā atrast savu smaržu lasiet šeit.

Kā pareizi uzklāt smaržu?

Foto: pixabay.com

Par smaržu maģisko un pievilcīgo spēku cilvēki zināja jau senos laikos, ierīvējot ādā aromātiskās eļļas. Koko Šanele uzskatīja, ka smaržas jāuzklāj tajās vietās, kur vēlamies sajust skūpstus: aiz ausu ļipiņām, plaukstu locītavām, ceļgaliem. Daudzējādā ziņā slavenajam modes dizainerei bija taisnība, jo tiek uzskatīts, ka aromāts vislabāk atklājas vietās, kur pulss ir visvieglāk izsekojams. Pulss, kas atrodas tuvu ādai, ir atbildīgs par to, ka smaržas izplatās intensīvi.

Ķermeņa vietas, kas nodrošina ilgstošu un unikālu efektu, kad uzklājat savu iecienītāko smaržu:

  • pakauša aizmugurē, zem matiem - piemērots neuzkrītoša “pavediena” veidošanai;
  • aiz ausīm, dekoltē zona - šīs vietas ir vispiemērotākās smaržām, ko uzklāj ar pirkstiem, nevis izsmidzina;
  • kakls tradicionāli ir labākais smaržu variants aerosola veidā;
  • apģērbs - parasti aromāts, kas tiek uzklāts uz lietām, saglabājas ilgāk nekā uz ādas, taču tas mierīgāks un izplūdušāks, lai gan nevajadzētu aizmirst, ka materiāls arī ir svarīgs;

Foto: Pexels.com

Atceries! Uzklājot aromātu uz ādas uzreiz pēc dušas, var iegūt visdziļāko un spilgtāko smaržu aromātu, jo jebkuras smaržas tiek izstrādātas, ņemot vērā to, ka tās tiks uzklātas uz svaigas un tīras ādas. Starp citu, pēc vannas tas turas vēl ilgāk un efektīvāk, jo ķermenis ir uzsildīts un nedaudz mitrs.

Kā pareizi lietot smaržas?

Lai panāktu pilnīgu smaržu pārklājumu, vispirms samitriniet ādu ar neitrālas smaržas krēmu un pēc tam uzklājiet smaržas. Uz mitras virsmas tā turēsies ilgāk.

Ja lietojat tualetes ūdeni, kura koncentrācija ir līdz 12% smaržojošo vielu, tad izmantojiet šādu tehniku: izsmidziniet smaržas uz augšu, un pēc tam pastāviet zem smaržīgā mākoņa. Atcerieties arī, ka tualetes ūdens jāuzklāj dienas pirmajā pusē.

Foto: pixabay.com

Parfimērijas ūdeni (līdz 25% smaržīgu vielu) parasti lieto pēcpusdienā un vakarā. Koncentrējieties uz elkoni un kaklu, lai nepārspīlētu.

Smaržas satur līdz 50% smaržīgu vielu, tāpēc ar tām ir vislielākais risks panākt pārlieku agresīvu efektu. Tos vajadzētu uzklāt tā: vienu pilienu aiz auss un vienu uz plaukstas locītavas.

Foto: Pexels.com

Lietojot smaržas, pievērsiet uzmanību sava dezodoranta aromātam. Ja tas ir pārāk spilgts un uzbāzīgs, produkts jāmaina uz neitrālāku. Pretējā gadījumā dezodorants pārspēs smaržu aromātu un sabojās rezultātu.

Smaržas slikti savienojas ar sintētiskiem audumiem, kas iznīcina to struktūru. Bet smaržas “mīl” dabiskos materiālus un īpaši kažokādas.

Smarža uz matiem saglabājas ilgu laiku, pateicoties sebuma ražošanai, kas ir lielisks pamats smaržas izdalīšanai.

Foto: pixabay.com

Atcerieties, ka pat izsmalcinātākais aromāts šķitīs bezgaršīgs vai agresīvs, ja to izmantos neatbilstoši un neievērojot noteikumus. Lai nekļūdītos un nepārspīlētu, vienmēr var izmantot slavenāko parfimēru ieteikto triku: izsmidzināt aromātu sev priekšā gaisā un tad lēnām izejiet cauri smaržīgajam mākonim.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv