Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Teilores Sviftas nedienas - apkrāpti fani un nozagts jaunais albums

© Pixabay.com

Tūkstošiem Teilores Sviftas fanu Apvienotajā Karalistē ir piekrāpti, iegādājoties viltotas biļetes uz viņas gaidāmajiem "Eras Tour" koncertiem, ziņo kāda liela Lielbritānijas banka. Bet ar to pasaulslavenās dziedātājas nedienas nebeidzas - neilgi pirms publicēšanas internetā, iespējams, nopludināts viņas jaunais albums, ziņo CNN.

Vairāk nekā 600 dziedātājas fanu ir ziņojuši par krāpšanu, katrs zaudējis vidēji 332 mārciņas jeb 414 ASV dolāru un dažos gadījumos vairāk nekā 1000 mārciņu (1247 ASV dolāri), iegādājoties viltotas koncertu biļetes.

"Visā Apvienotajā Karalistē, visticamāk, ir bijuši vismaz 3000 upuru kopš biļešu pārdošanas sākuma, un līdz šim krāpnieki ir ieguvuši vairāk nekā vienu miljonu mārciņu," ziņo avots.

Koncertturneja, kas ir visu laiku ienesīgākā, sākās Amerikas Savienotajās Valstīs 2023. gada martā un noslēgsies šī gada decembrī. Pirmo no 15 koncertiem Svifta Apvienotajā Karalistē sniedz jūnijā.

Tā kā visi Apvienotās Karalistes koncerti jau ir izpārdoti, izmisušie fani, visticamāk, meklēs biļetes tālākpārdošanas vietnēs un sociālajos medijos.

Speciālisti paredz, ka "nākamajās nedēļās un mēnešos daudz vairāk fanu kļūs par biļešu izkrāpšanas upuriem".

"Ja jums tiek prasīts maksāt ar bankas pārskaitījumu, jo īpaši no pārdevēja, kuru esat atradis sociālajos medijos, nekavējoties jāceļ trauksme," sacīja "Lloyds" bankas krāpšanas novēršanas direktore.

“Iepirkšanās tieši no cienījamām, autorizētām platformām ir vienīgais veids, kā garantēt, ka maksājat par īstu biļeti," viņa piebilda.

Šis nav vienīgais Teilores Sviftas fanu satricinājums - pēc tam, kad viņas jaunais albums "The Tortured Poets Department", iespējams, tika nopludināts internetā, fani ir satrakojušies.

Daudzi cilvēki ir kopīgojuši ierakstus sociālajos medijos, un daži saka, ka tie nāk no "Google" diska saites, kurā ir pieejamas visas 17 dziesmas.

Lai gan daži fani ir priecīgi, citi uzstāja, ka patiesie fani gaidīs oficiālo albuma iznākšanu piektdien.

Par sava 11. studijas albuma esamību dziedātāja paziņoja februārī "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā - tā ir viņas pirmā pilnīgi jauna materiāla kolekcija kopš 2022. gada oktobra.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)