Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aviokompānija "Norwegian" atklāj bāzi Rīgas lidostā un sola paplašināt galamērķu skaitu

© Vladislavs Proškins / F64

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Viņš norādīja, ka lidsabiedrība plāno drīzumā paziņot jaunos galamērķus.

Karlsens sacīja, ka šajā nedēļas nogalē lidsabiedrība sāks lidojumus uz Tivatu un Korfu, tādējādi palielinot "Norwegian" maršrutu tīklu uz un no Latvijas līdz sešiem maršrutiem.

Bāzi Rīgā aviokompānija gribējusi atklāt jau kādu laiku, atzīmēja Karlsens. Pērn tas neizdevās lidmašīnu piegāžu kavēšanās dēļ, bet šogad tas ir noticis. Tāpat viņš minēja, ka kopumā bāzē būs izvietotas divas lidmašīnas, bet lidmašīnu skaits no nākamā gada varētu palielināties.

Komentējot investīcijas bāzes izveidei, Karlsens sacīja, ka konkrētus skaitļus nevar nosaukt, bet galvenokārt investīcijas veidoja jauno apkalpes locekļu pieņemšana darbā un apmācību organizēšana.

Runājot par pārvadāto pasažieru skaitu uz un no Rīgas, viņš sacīja, ka šogad lidsabiedrība piedāvās apmēram 400 000 lidmašīnu vietas, tādēļ šie rādītāji būs atkarīgi no pasažieriem.

Karlsens informēja, ka šī ir divpadsmitā "Norwegian" bāze un sestā valsts, kurā lidsabiedrība ir atklājusi bāzi. "Es domāju, ka arī Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" ir nepieciešama konkurence," papildināja "Norwegian" izpilddirektors.

Savukārt Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norādīja, ka pērn "Norwegian" pārvadāja apmēram 200 000 pasažieru uz un no Rīgas, kā arī "Norwegian" ir trešā lielākā aviokompānija pēc pārvadāto pasažieru skaita Rīgas lidostā. "Visticamāk, šī trešā vieta arī tiks nostiprināta un palielināsies," viņa minēja.

Odiņa norādīja, ka patlaban neviena cita aviokompānija nav interesējusies par iespējām izveidot bāzi Rīgas lidostā.

Rīgas lidostas pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība Norvēģijā sadarbību ar "Norwegian" sāka 2020.gadā, kad Rīgā tika izveidots biznesa pakalpojumu centrs.

Tādējādi aviokompānijas bāzes atklāšana Rīgā ir nākošais sadarbības solis, kas palīdzēs attīstīt sadarbību starp Latviju un Norvēģiju uzņēmējdarbībā, tūrismā un citās jomās.