Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uz Latvijas Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

© Dmitrijs Suļžics/MN

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti, informē KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

LNOB valdes uzdevums ir izstrādāt un īstenot institūcijas darbības un attīstības stratēģiju pieciem gadiem, vadīt un organizēt kapitālsabiedrības nepārtrauktu darbību: īstenot māksliniecisko un kultūrizglītojošo darbību, nodrošināt līdzsvarotu operas un baleta žanra attīstību, kā arī plānot perspektīvo un sezonas repertuāru.

Tāpat valdes uzdevums ir plānot finanšu un saimniecisko darbību atbilstoši kapitālsabiedrības budžetam, organizēt LNOB darbībai nepieciešamo tehnisko un tehnoloģisko nodrošinājumu, kā arī apsaimniekot tās īpašumā, valdījumā un lietošanā esošo mantu.

Valdes uzdevums ir arī organizēt LNOB administratīvo darbību, tai skaitā cilvēkresursu un dokumentu pārvaldīšanu, statistisko datu apkopošanu un analīzi, nodrošināt, lai LNOB piešķirtie valsts budžeta un citi finanšu līdzekļi tiktu izlietoti atbilstoši stratēģijā formulētajiem mērķiem un manta izmantota likumīgi, ekonomiski un mērķtiecīgi.

Konkursā tika aicināts pieteikties uz trīs valdes locekļu amatiem - valdes locekli mākslinieciskajos jautājumos, kurš vienlaikus ir arī valdes priekšsēdētājs, valdes locekli administratīvajos jautājumos un valdes locekli finanšu jautājumos. Katram no tiem noteiktas specifiskas, amatam atbilstošas prasības konkursā.

Līdztekus citiem atlases dokumentiem tiks izvērtēti arī LNOB valdes locekļu pretendentu izstrādātie un iesniegtie LNOB iepriekšējās darbības - pēdējo desmit gadu - izvērtējumi un turpmākās darbības attīstības piedāvājumi, kurā norādīti to īstenošanas veidi un līdzekļi. Konkursā kā ļoti būtiskas tiks izvērtētas arī visu pretendentu komandas vadīšanas, stratēģiskā redzējuma, orientācijas uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšanas un atbildības kompetences, norāda Kokale.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LNOB valdes locekļu atalgojums mēnesī ir no 7047 līdz 7 830 eiro. Konkurss 28.martā izsludināts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kā arī KM tīmekļvietnē.