Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Avéi izdod singlu, gatavojas albumam un pasākumam ar Patrishu

© publicitātes foto

Radiostacijās jau sācis skanēt “Supernovā” iepazītās perspektīvās Avéi (īstajā vārdā Ieva Kudlāne) jaunākais singls “Man nav žēl”, taču tie nav vienīgie jaunumi – dziedātājai drīz gaidāms debijas albums, bet vēl drīzāk viņa būs redzama un dzirdama kādā interesantā pasākumā.

Avéi iepriekš atzīmējusies ar tādām interesantām, atmiņā paliekošām un enerģiskām dziesmām kā “Let Me Go” un “Mine” (ar tām viņa veiksmīgi startēja “Supernovā”), kā arī “SOS”, uz kuru fona jaunā dziesma “Man nav žēl” ir savās noskaņās visrāmākā. Taču arī tai vajadzētu, kā mēdz izteikties, “aiziet radiostacijās”. Singla mūzikas un teksta autori ir Raitis Aukšmuksts un Ieva Kudlāne, tas ieskaņots “Cloud Music Studio”. Arī šis singls būs iekļauts Avéi topošajā debijas albumā, kura klajā nākšana plānota 10. maijā.

“Ar šo singlu savā dzīvē noslēdzu vienu konkrētu posmu. Nenoliedzami, kādam varētu izklausīties, ka dziesma vēsta par romantiskām attiecībām, un es tam pilnībā piekrītu. Tomēr, skatoties uz albumu kopumā, šī dziesma ir stāsts par attiecībām starp Avéi un Ievu - par atvadām un nepārprotamu vienaldzību pret otru personu; par nomācošu apziņu, cik ļoti šī persona traucē sevis attīstībai,” stāsta dziedātāja. Turklāt lielāka daļa albuma dziesmu faktiski varētu būt par romantiskām attiecībām, un, nezinot albuma konceptu, tās nemaz citādāk arī nevarētu izklausīties. “Taču tomēr tās ir par attiecībām starp Avéi un publiku, Avéi un Ievas realitāti, un pat Avéi un Avéi,” skaidro Avéi.

“Šobrīd ar nepacietību gaidu sava debijas albuma klajā nākšanu, taču līdz tam vēl gaidāms vēl viens singls,” stāsta dziedātāja. Jāpiebilst, ka visi jaunajā CD iekļautie skaņdarbi būs oriģināldziesmas - to mūzikas un teksta autori ir Raitis Aukšmuksts un Ieva Kudlāne jeb Avéi.

Taču līdz tam Ievai gaidāms vēl kāds interesants pasākums - šo ceturtdien, 2. maijā, Tallinas kvartāla pasākumu norises vietā “Tu Jau Zini Kur” jau otro gadu norisināsies dzīvās mūzikas un dejas koncerts “Ieklausies kustībā”, kura programmā būs Kultūras koledžas dejas nodaļas studentu priekšnesumi, savukārt par muzikālo sadaļu gādās tādas stilistiski līdzīgas izpildītājas kā Patrisha, Paula Dundere un arī Avéi. Dziedātājas uzstāsies ar koledžas jauniešu veidotām horeogrāfijām.