Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Noklausies! Miks Galvanovskis publicē jauno dziesmu no sava sensacionālā koncerta

© publicitātes foto

Mobilo telefonu gaismiņu, šķiltavu liesmiņu un skatītāju balsu ieskauta pavisam nesen koncertzālē “Palladium” pirmatskaņojumu piedzīvoja Mika Galvanovska jaunā dziesma “Tā mana dzīve”. Tā ir unikāla no vairākiem aspektiem, bet pirmām kārtām ar to, ka, šķiet, vēl nekad kādu dziesmu koncertā klausītāji nebija dziedājuši līdzi (un visa zāle!) jau ar pirmo tās noklausīšanās reizi.

Dienu pirms sava lielkoncerta “Bohēmas dienasgrāmata” Miks Galvanovskis apskatniekam “pa kluso” pastāstīja, ka grasās tajā izpildīt arī jaunu dziesmu, kuru esot - ko tur slēpt! - sacerējis pirms neilga laika praktiski vienā naktī, atgriežoties mājās līksmā prātā no kāda burziņa. Šo dziesmu ar nosaukumu “Tā mana dzīve” Miks tiešām arī izpildīja, un tā uz sanākušajiem “Palladiumā” atstāja vienkārši “jumtu noraujošu” iespaidu - vienkāršais piedziedājums uzreiz iesēdās atmiņā, liekot tam skanēt galvā arī vēl ilgi pēc koncerta.

“Divas nedēļas pirms koncerta vakarā atgriezos mājās un paņēmu rokās akustisko ģitāru. Iekšā sēdēja interesanta sajūta, kuru vēlējos atrast melodijā. Pēc brīža tapa “Tā mana dzīve” - tik vienkārši! No rīta pamostoties, turpināju galvā griezt meldiņu uz riņķi, nolēmu nosūtīt tuvākajiem draugiem un kolēģiem, lai izsaka savas domas. Beigu beigās nolēmu iekļaut koncertā, precīzāk koncerta izskaņā kā piedevu, bez liekiem šova elementiem - es, ģitāra un pūlis. Beigās attapos kopā ar visu pūli dziedam šo frāzi uz riņķi. Tas bija ļoti sirsnīgi, tas man nozīmēja ļoti daudz!” stāsta Miks.

Nupat izdots “Tā mana dzīve” ieraksts no jau minētā koncerta - vienkāršs un nepiepucēts, tieši tāds, kāds tas bija pasākumā. Līdz ar to mūžīgajiem perfektās skaņas un attēla kvalitātes cienītājiem būs iemesls nepatikā raukt degunu, bet pārējie varēs palūkoties, kā Mikam Galvanovskim gāja šajā koncertā dziesmas izpildīšanas laikā un pie viena censties saskaitīt, cik krūšturu viņam ir uzmests uz skatuves…

“Koncertam noslēdzoties, mūziķis nostājās uz skatuves mēles gala ar akustisko ģitāru rokās, vienam gaismas staram spīdot, un izdziedāja savu dzīvi - patiesi un godīgi. Akustiskais skanējums, čella piebalsis un ikkatra klausītāja balss ļāva skudriņām skriet pār kauliem. Visi kā viens iedziedāja šo dziesmas skanējumu, bet visam pa vidu pats Miks,” tā šo

ierakstu piesaka Mika PR komanda. Nav melots, tagad ar interesi jāgaida, kad tā tiks ierakstīta studijā un nodota radiostacijām - šim vajadzētu būt hitam.