Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Rotko muzejā izrādīs filmu par gleznotāju Juri Jurjānu

© Vladislavs Proškins/f64

Nākamnedēļ, 12.maijā, plkst.16.30 Rotko muzejs demonstrēs režisores Dzintras Gekas jaunāko dokumentālo filmu "Juris Jurjāns. Septiņas dienas ar gleznošanu, runāšanu, klusēšanu", kam sekos tikšanās ar filmas režisori un radošo komandu, aģentūru LETA informēja muzejā.

Dokumentālajā filmā režisore Geka radījusi saistošu portretu par latviešu gleznotāju Juri Jurjānu. Filma atklāj viņa pasauli un iemieso vizuāli bagātīgu stāstu par brīvību mākslā, dzīves enerģiju, virtuozitāti un alkām gleznot līdz mūža galam.

Filma par Latvijas Mākslas akadēmijas emeritēto profesoru tapa, filmēšanas komandai, režisorei un operatoram Viktoram Grībermanim vairāk nekā divus gadus pavadot mākslinieku viņa ikdienas gaitās, uzklausot viņa atmiņas, pārdomas un atziņas par dzīvi un mākslu.

Geka ir viena no Latvijā redzamākajām dokumentālā kino režisorēm. Viņas darbos ir daudz vēsturiski svarīgu un sabiedrībai aktuālu tēmu, kas tiek atainotas kompleksi un iejūtīgi, izmantojot autentiskus stāstus un personīgās pieredzes.