Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

"Veselības centra 4" apkalpotajos vakcinācijas centros gatavo potējamo sarakstus nākamajai nedēļai

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

SIA "Veselības centrs 4" (VC4) apkalpotajos masu vakcinācijas centros Rīgā gatavo potējamo iedzīvotāju sarakstus nākamās nedēļas otrdienai un trešdienai, pastāstīja VC4 medicīnas konsultante Katrīna Priede.

VC4 svētdien iedzīvotājus vakcinē Ķīpsalas hallē, savukārt Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā strādā VC4 grupas uzņēmuma SIA "Vizuālā diagnostika" speciālisti. Pēc Priedes teiktā, vakcinēšanas process noris raiti.

Šodien uz maksimālo jaudu strādā arī VC4 zvanu centrs, lai apzinātu iedzīvotājus arī no sestdien un svētdien atvērtajām prioritārajām grupām, jo uzņēmums saņēmis jaunus potējamo sarakstus no Vakcinācijas projektu biroja. Tiek turpināta arī citu iedzīvotāju grupu, piemēram, mediķu, potēšana. Priede stāstīja, ka pašlaik pieraksti tiek veikti uz otrdienu un trešdienu.

Ir gadījumi, kad pierakstu nākas atteikt, skaidroja Priede. Piemēram, gadījumos, ja hroniski slima bērna vecākam pašlaik nav pieejams ārstu sniegto konsultāciju slēdziens vai slimnīcas izraksts, kas izsniegts pēdējo divu gadu laikā. Taču VC4 pārstāve uzsvēra, ka šādu prasību noteikuši vakcinēšanas procesa organizētāji, bet pakalpojuma sniedzējam tā ir jāņem vērā.

Masu vakcinēšanas centros tiek izmantota "AstraZeneca" vakcīna. Ja sabiedrībā pret konkrētu vakcīnu nebūtu aizspriedumu, potēšanas process notiktu raitāk, uzskata VC4 pārstāve.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā sākuši darbu pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19.

Sestdien vakcināciju pret Covid-19 sākta vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām - potēties tiks aicinātas personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.

Savukārt svētdien vakcinācija pret Covid-19 sākta arī iedzīvotāju grupā no 60 līdz 70 gadiem.