Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide

“Čalis iznīcina pasauli” – traks kino ne tikai žanra cienītājiem

© Publicitātes foto

Mēs esam izvēlējušies piecas slavenas filmas, kuras pēc žanra un noskaņas ir ļoti līdzīgas jaunajai asa sižeta filmai “Čalis iznīcina pasauli” ar Bilu Skarsgārdu galvenajā lomā. It īpaši, ja esat šī žanra cienītājs, kurā jūs šoreiz gaida daudz kvalitatīvas tuvcīņas ainu un nestandarta, brīžiem pavisam traka humora. Filma uz ekrāniem nonāks 3. maijā, tāpēc vēl ir laiks noskaidrot, vai tā ir piemērota tieši jums.

Filma stāsta par kādu Čali - viņš ir nedzirdīgs, taču apveltīts ar iztēli un kāda noslēpumaina šamaņa apmācīts izdzīvot antiutopiskajā nākotnes pasaulē. Ideālais nāves instruments ir gatavs atriebt savu ģimeni un sarūpēt saviem pārdarītājiem īstenu asinspirti. Kinoskatītāju gaida neatkārtojams neprāts un spriedzes filmu orģija, kāda vēl nebūs redzēta.

“Čalis iznīcina pasauli” jau tika demonstrēta Toronto kinofestivālā, un kritiķi to novērtēja ārkārtīgi pozitīvi. Ko saka starptautiskie eksperti? Viņi slavē humoru, augstā līmeņa trikus un unikālu vidi. Ko teiksim mēs? Jums noteikti patiks, ja tālāk piedāvātās filmas būs vienas no tām, ko visbiežāk mēdzat pārskatīt. Tātad, noskaidrosim, kas ir šis kino un kāds tam ir sakars ar jūsu iecienītākajām filmām:

"Bada spēles"

Līdzības līmenis: 10%

Patiešām, te ir kaut kas kopīgs ar sākotnējo "Bada spēļu" triloģiju. Nē, nākotnes drupās nebūs stāsta par pirmo mīlestību. Bet filmas “Čalis iznīcina pasauli” vide tiek pasniegta arī distopijas formā, kur vara pieder diktatūrai, proti, van der Koju ģimenei. Mums netiek īsti izskaidrots, kā mēs nonācām līdz šim punktam - skatītājam tiek parādīta abstrakta sabiedrība, kuras izklaidēšanai tiek izmantota vardarbība.

"Nogalināt Bilu"

Līdzības līmenis: 15%

Tātad "Čalis iznīcina pasauli" ir filma par atriebību. Un tāpat kā reiz slavenajā Kventina Tarantino franšīzē sieviete dzeltenajā kostīmā ar iesauku Melnā Mamba meklēja ceļu uz Bila rīkli, arī mūsu Čalis alkst savu pārdarītāju asiņu. Reiz van der Koji nogalināja galvenā varoņa māti un māsu. Viņš zaudēja dzirdi un balsi, bet palika dzīvs. Nokļuvis pie noslēpumainā šamaņa, viņš uzsāk karotāja ceļu. Līdzīgi kā Umas Tūrmanes varone, Čalis veltīja savu laiku radošai pieejai treniņiem, nogurdinošām apmācībām un sevis psiholoģiskai pilnveidošana.

"Deadpool"

Līdzības līmenis: 35%

Un tomēr, atšķirībā no Kventina Tarantino, filmas "Čalis iznīcina pasauli" režisors Morics Mors izvēlējās nedaudz atšķirīgāku sava stāsta pasniegšanas veidu - viņa filma ir komēdija! Un šeit uz skatuves kāpj slavenais Dedpūls, jo tieši viņa neatkārtojamais stils un personāža radītā noskaņa ir vistuvākā mūsu varonim. Turklāt šo abu varoņu humors un kaut kāds pat apburošs stulbums ir ļoti līdzīgi, kā arī viņus abus vieno neticami radošs "dialogu vešanas stils". Čalim ir līdzīgas kustības, kurās liela nozīme ir akrobātikai. Un, ja Dedpūls bieži vien sarunājās tieši ar auditoriju, Čalis pastāvīgi veido iekšējo dialogu ar sevi videospēles varoņa balsī. Un te komēdija pāriet pavisam savādākā, jaunā līmenī.

"Džons Viks"

Līdzības līmenis: 15%

Savulaik režisors Čads Stahelskis iekaroja asa sižeta žanra cienītājus, prezentējot savu franšīzi, kas nu ir kļuvusi par triku, kautiņu un šaujamieroču lietošanas standartu mūsdienu kino. Pirmajā “Džona Vika” filmā viņš bija arī kaskadieris un strādāja kopā ar Kianu Rīvsu pie pirmās "Matrix". Tagad Čads ir režisors, kura galvenā iezīme ir kvalitatīvi, skaisti un radoši adrenalīna piesātināti cīņu ainu iestudējumi. Tātad, par ko ir runa “Čalis iznīcina pasauli” sakarā? Tīri kadri, nav drebošu kameru vai saraustītas montāžas - tikai kvalitatīva cīņu horeogrāfija un nepārspējams kaskadieru darbs. Starp citu, tāpat kā Kīanu Rīvss filmā "Džons Viks" gandrīz visus trikus izpildīja pats, arī Bils Skarsgārds pirms filmēšanas sākuma izgāja īpašu apmācības kursu dažādos cīņu veidos un akrobātikā. Patiešām, Bila pārvērtības ir iespaidīgas, un filmas intensīvākās darbības ainās mēs redzam tur viņu pašu.

"Reids"

Līdzības līmenis: 25%

Ikviens, kurš ir redzējis šo filmu, sapratīs, par ko ir runa. Tajos laikos, kad vēl nebija "Džona Vika", par žanra paraugu 2011. gadā negaidīti kļuva indonēziešu asa sižeta filma "Reids". Kas jums jāzina par šo filmu? Pirmās 5-10 minūtes ir konflikta ievads, un tad filma turpinās tikai ar nepārtrauktu darbību. Tiešām bez apstājas, līdz pašiem filmas beigu titriem. Galvenās lomas izpildīja īsti cīņas mākslas meistari, un tagad viens no viņiem ir tas pats Šamanis, kurš filmā trenē mūsu Čali.

Tātad, “Čalis iznīcina pasauli”, kuru redzēsiet kinoteātros no 3. maija, noteikti iepriecinās jūs, ja savā laikā ir saistījušas iepriekš minētās filmas. Taču šajā trakajā kino piedzīvojumā ko savai gaumei atbilstošu ir iespējams atrast arī jebkuram citam, kurš gatavs uzlādēt sevi ar vēl nebijušu adrenalīna devu.

Čalis iznīcina pasauli” - kinoteātros no 3. maija!