© Foto: Pexels.com

Bieži vien, pateicoties matu griezumam, sieviete var kļūt par dažiem gadiem jaunāka.

Ja jau sen kāro pārmaiņas un esi nobriedusi par labu tām, tad jaunais matu griezums lieliski noderēs un būs pirmais noteikums, lai sāktu savu pavasari ar drosmīgām pārvērtībām. Turklāt mati allaž ataug. Jā, zināms laiks gan paies, taču bēda būs maza.

Foto: Pexels.com

Mūsdienās eksperimenti ar savu izskatu ir iecienīti. Taču, meklējot to, kas piestāv, jāatceras, ka visam ir jābūt ar mēru, lai pēc tam nenākas nožēlot.

Tieši tāpēc stilisti bieži iesaka sākt ar laba friziera apmeklējuma, jo profesionāls meistars ne tikai palīdzēs izlemt par labu kādam jaunam matu griezumam, bet arī pastāstīs kā pēc tam matus turpināt kopt, lai rezultāts ikdienā būtu satriecošs. Gluži kā pēc frizētavas.

Aplūkosim trīs matu griezumus, kas savu popularitāti mūsdienās ir iemantojuši kā griezumi, kas ļaus izskatīties jaunākai. Kaut pa dažiem gadiem vien.

Ponija griezums

Foto: Pexels.com

Ponija griezumu mēs pazīstam kā čolku, kas ne velti modē ir gan gadus senā pagātnē, gan arī šodien.

Ponijs ir tas griezums, kas uzreiz pārvērš nēsātāju. Reizēm pat līdz nepazīšanai, taču labā ziņa ir tā, ka vairumā gadījumu griezums padara tikai un vienīgi par dažiem gadiem jaunāku.

Protams, nogriežot čolku, rūpes par matiem būs kļuvušas lielākas, taču izdarāmas saviem spēkiem. Ponijs pieprasa sākt dienu ar tā ieveidošanu, jo var gadīties, ka pēc nakts miega tas var likt par sevi manīt un “saukt” palīgā.

Īsas un vienmērīgas čolkas ir palikušas par hitu, taču nepamanīti nepaliek arī tie poniji, kas ir nogriezti, sānos atstājot garākus matus, bet pieres daļā īsu pakāpīti, kas radīs drosmīgu tēlu. Ponija griezums sejas formu var tikai līdzsvarot, kā arī akcentēt vaigu kaulus.

Foto: Pexels.com

Frizieris ir tas, kurš redz, kas piestāv. Vismaz klasiskajā variantā, jo pēc sejas formas meistars var nolasīt tevi gluži kā atvērtu grāmatu.

Karē griezums

Foto: Pexels.com

Ar karē griezumu tu nenošausi greizi, jo karē piestāv visām sejas formām, kas ir labā ziņa. Labs karē griezums spēs izcelt tavus skaistākos sejas vaibstus un vienlaikus noslēpt nepilnības.

Karē griezums šodien ir ne tikai autentisks, bet arī unikāls, jo karē nekad nav izgājis no modes. Turklāt tieši karē piestāvēs praktiski jebkurai sievietei. Ir tikai jāatrod piemērotākais karē griezums - garums un forma un tu izskatīsies pārliecināta par sevi.

Zināms, ka apaļas sejas formas īpašniecēm piestāv pagarināts karē griezums, jo tas vizuāli seju pagarinās. Priekšējās pagarinātās matu šķipsnas veidojot gludas, kā arī pie sejas neveidojot lokas - koptēls būs vērienīgs.

Foto: Pexels.com

Kvadrātveida sejas formai labi piestāvēs karē, kas ir nogriezts nesimetriski. Ar asimetriju tiks nogludinātas asās sejas formas un iegūts maigs un sievišķīgs izskats.

Turpretī ja esi plānu un smalku matu īpašniece, tad lieliski derēs karē griezums, kam priekšējā frizūras daļa tiks griezta slīpi. Šis matu griezums tavu seju padarīs tikai izteiksmīgāku.

Pakāpenisks griezums

Foto: Pexels.com

Ja nevēlies tik pārdrošus matu griezumus, kā iepriekš, tad pārmaiņām derēs arī pakāpe. Pateicoties tai, matus pēc tam var veidot dažādos veidos, kas tikai atjaunos tavu līdzšinējo izskatu.

Saka, ka izvēlas pakāpenisku griezumu, lai izceltu sejas vidusdaļu, kā arī vaigu kaulus, jo griezums ļauj krist matiem vairākos slāņos.

Foto: Pexels.com

Turklāt pakāpe ne tikai izskatu padarīs vizuāli jaunāku, bet arī spēs nodrošināt vajadzīgās sejas pantu proporcijas. Ieveidojot matus uz aizmuguri, kā arī uz abiem sāniem, matu lejasdaļā tiek piešķirts apjoms, kas nepaliks nepamanīts.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv