© Publicitātes foto

Mode ir izturējusi karus un finanšu krīzes. Tā ir gan konceptuāla, gan funkcionāla. Tā ir kā svārsts, kas ik pa laikam iemet mūs pagātnē, tad ar jaudu mūs atgriež šodienā un caur pieredzēto rada vīziju par nākotni. Modei ir savs stāsts.

Un viens no centrālajiem stāstiem ir par balto kleitu, kas cauri gadsimtiem un tradīcijām ir kļuvusi par sievietes centrālo tērpu.

Tomēr šoreiz tas nav stāsts par kāzu kleitu. Tā ir oda sievišķībai un šā gada kleitai numur viens. Un kā savulaik teica ekscentriskā kuturjē Elsa Schiaparelli: “Kleita nevar karāties kā glezna pie sienas vai ilgi gulēt neskarta kā grāmata plauktā. Īpaši, ja tā ir baltā krāsā.”

Publicitātes foto

Baltā krāsa simbolizē nevainību un tīrību. To bieži nēsā vasarā, lai saglabātu vēsumu. Valkājot baltu apģērbu siltā laika mēnešos neatkarīgi no tā, vai tā ir balta mežģīņu vakarkleita vai vienkārša balta kokvilnas kleita, tā rada atvaļinājuma noskaņu.

Tomēr balts apģērbs ir piemērots visu gadu. Ar to nekad nevarat kļūdīties neatkarīgi no tā, vai ģērbjaties darba rutīnai vai meklējat veidus, kā paspilgtināt drūmo, auksto dienu. Ziemas baltie tērpi nodrošina ne tikai stilu, bet arī funkcionalitāti.

Kā valkāt balto ikdienā?

Šosezon minimālisms un monohromatiskās krāsu shēmas ir guvušas īpašu uzmanību. Zīmoli, kas izmanto šo pieeju, bieži izmanto klusus toņus, piemēram, pelēko, balto un maigos pasteļtoņus, lai sniegtu mūsdienīguma un izsmalcinātības sajūtu.

Mode nosaka, ka ikvienam vajadzētu apsvērt iespēju iegādāties mazu melnu kleitu, taču ir tikpat dzīvotspējīgs arguments ir baltajai kleitai.

Šajā tonī ir kaut kas optimistisks neatkarīgi no tā, vai kleita ir no zīda vai balināta džinsa.

Publicitātes foto

Baltas kleitas ir kā tukšs audekls un lielisks attaisnojums, lai savam apģērbam pievienotu gandrīz jebkuru krāsu. Sarkanie “papēži” ir klasisks pāris, un varat pabeigt koptēlu ar platu, sarkanu jostu vai sarkanu lūpu krāsu. Ja sarkanā krāsa jums nepatīk, izmēģiniet smaragda zaļo.

Balts un melns, balts un sarkans, balts un zils, balts un violets, balts un…. Baltā krāsa šķiet visur esoša, klusi iekļaujoties katrā krāsu kombinācijā. Sākot ar vakarkleitām un beidzot ar pludmales kleitiņām, tā ir eleganta neitrāla krāsa, kas ir izturējusi laika pārbaudi.

Slavenības, kas iemūžinājušas balto kleitu

Baltas kleitas vienmēr ir bijušas mūžīgas elegances simbols, un daudzas slavenības ir pieņēmušas šo ikonisko modes izvēli. No Odrijas Hepbernas līdz Merilinai Monro šīs zvaigznes ir radījušas neaizmirstamus stila mirkļus satriecošās baltās kleitās. Un laika gaitā kleitas dzīvo savu dzīvi. Tās kļuvušas par To kleitu.

Odrijas Hepbernas ziedu izšūtā kleita

Publicitātes foto

Odrija Hepberna , kas pazīstama ar savu mūžīgo stilu un graciozitāti, izskatījās satriecoši baltajā kleitā bez lencītēm ar ziedu izšuvumu, debitējot 1954. gada filmā “Sabrina”. Šī Ibēra de Živenšī dizainētā kleita kļuva par nozīmīgu modes mirkli, kas iezīmēja aktrises un slavenā dizainera leģendārās sadarbības sākumu.

Odrijas baltās kleitas mirkļi turpināja aizraut skatītājus nākamajās filmās, piemēram, “Funny Face” un “Breakfast at Tiffany’s”, nostiprinot viņas modes ikonas statusu. Aktrises izsmalcinātā elegance un skaistums atdzīvināja šo burvīgo balto kleitu uz sudraba ekrāna, atstājot paliekošu iespaidu modes pasaulē.

Merilinas Monro ikoniskā baltā kleita

Publicitātes foto

Merilinas Monro kuplā baltā kleita ar apkakli no filmas “The Seven Year Itch” ir kļuvusi par vienu no slavenākajām ekrāna kleitām modes vēsturē. Šis Merilinas tēls, kas stāv virs metro režģa, no kura plūst vējš, ir uzreiz atpazīstams un atstājis paliekošu ietekmi uz popkultūru.

Monro baltās kleitas izskats filmā “The Seven Year Itch” atspoguļoja viņas jutekliskās un valdzinošās personības būtību. Dizainera Viljama Travillas izstrādātajai kleitai ir dziļš kakla izgriezums, pieguļošs viduklis un kupli svārki, kas akcentēja Monro formas.

Šis leģendārās baltās kleitas mirklis popkultūrā ir minēts neskaitāmas reizes, nostiprinot tai ilgstošas ​​modes ikonas statusu. Sākot no filmām un beidzot ar mūzikas videoklipiem, Merilinas Monro baltā kleita ir kļuvusi par simbolisku valdzinājuma un šarma simbolu.

2011.gadā slavenā kleita tika izsolīta par 4,6 miljoniem dolāru, izceļot tās ilgstošo pievilcību un vērtību.

Merilinas Monro baltā kleita ir kļuvusi par leģendāru modes liecību, kas uz visiem laikiem ir iegravēta Holivudas vēstures annālēs.

Džekija Kenedija elegantā kleitā ar jostu

Publicitātes foto

Džekija Kenedija, kas pazīstama ar savu nevainojamo stilu, 1961. gadā Baltā namā pasākumā atstāja paliekošu iespaidu vēsturē savā eleganti baltajā Oleg Cassini kleitā ar bantīti. Šī baltā kleita uzreiz kļuva par modes sensāciju, iekarojot sieviešu sirdis. Kleita ne tikai demonstrēja viņas izsmalcināto modes izjūtu, bet arī nostiprināja Džekijas Kenedijas kā stila ikonas pozīcijas. Tas bija noteicošais brīdis viņas “modes ceļojumā”, radot tendenci, kam sievietes centās līdzināties. Kleita ar bantīti kļuva par sinonīmu Džekijas vārdam.

Džekija Kenedija elegantā ar bantīti apsietā kleita joprojām iedvesmo modes dizainerus un entuziastus. Tās ietekmi var saskatīt mūsdienu klasisko balto kleitu interpretācijās, tverot mūžīgo skaistumu un izsmalcinātību.

Džekijas Kenedijas ietekme sniedzās daudz tālāk par viņas eleganto kleitu. Savas dzīves laikā viņa noteica tendences un izteica modes paziņojumus, kas rezonēja ar sievietēm visā pasaulē. Viņas modes izvēles konsekventi demonstrēja graciozitāti, stilu un mūžīgu šarmu. Džekijas simpātijas pret tīrām līnijām un pielāgotiem siluetiem iedvesmoja sieviešu paaudzi pieņemt izsmalcinātu vienkāršību.

Džekijas mīlestība pret izcilām rotaslietām, tostarp viņas raksturīgajām mākslīgajām pērlēm, viņas ansambļiem piešķīra elegances pieskārienu.

Pirmās lēdijas gaume uz košām krāsām un drosmīgām izdrukām iepludināja jaunu dzīvi politiskās modes ainā.

Bridžitas Bardo Maxi Slip kleita

Publicitātes foto

Slavenā franču aktrise Bridžita Bardo radīja patiesu vētru, kad 1965. gadā savas filmas “Viva Maria” pirmizrādē valkāja satriecošu maksi kleitu un baltu kažoku. Plūstošais maksi kleitas siluets lieliski papildināja viņas dabisko skaistumu, savukārt baltais kažociņš piedeva ansamblim greznības pieskaņu.

Mias Farovas vienkāršā baltā kleita ar apkakli

Publicitātes foto

Runājot par slavenību balto kleitu mirkļiem, nedrīkst aizmirst Mias Farovas uzstāšanos 1979.gada Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. Prestižajam pasākumam Farova izvēlējās vienkāršu, taču satriecošu baltu kleitu ar kakla apkakli, kas apvienota ar šalli.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv