Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jurjāns un Geka, Jankovska un Ruņģis, Petrenko un Ērglis, Osokins un Vasks, Monka un Holenbeks.

Georgija Osokina un Ženēvas Lūisas vienīgais koncerts Latvijā

Publicitātes foto

Piektdien, 10. maijā, plkst. 19.00 Osokina Brīvības festivāla Ukrainai ietvaros Melngalvju namā notiks pianista Georgija Osokina (attēlā) un Jaunzēlandē dzimušās amerikāņu vijolnieces Ženēvas Lūisas (Geneva Lewis) vienīgais koncerts Latvijā.

Koncerts Melngalvju nama Svētku zālē būs veltīts Ukrainas brīvības cīnītāju piemiņai un Ukrainas armijas, civiliedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam.

Publicitātes foto

“Ženēva Lūisa (attēlā) ir brīnišķīga vijolniece, kuras vijoles spēli raksturo spēks un samtainums. Man ir patiess prieks pirmajā abu kopējā koncertā satikties tieši Rīgā brāļa organizētajā festivālā,” stāsta Georgijs Osokins.

Mūziķi koncertā atskaņos daudzpusīgu programmu, pievēršoties romantisma un skaistuma ekspresijai, kā arī retāk spēlētiem skaņdarbiem: V. A. Mocarta, F. Busoni, J. Brāmsa, E. Elgāra sonātes vijolei un klavierēm. Šo programmu mūziķi maijā atskaņos arī prestižajā Vigmora zālē Londonā.

Publicitātes foto

Vijolniece Ženēva Lūisa ieguvusi izcilas mūziķes reputāciju, kuras priekšnesumi runā no sirds uz sirdi un kura tiek slavēta par virtuozu un meistarīgu vijoļspēli.

Ženēva debitēja solo 11 gadu vecumā kopā ar “Pasadena POPS” un kopš tā laika ir uzstājusies ar neskaitāmiem orķestriem ASV. 2023. gada augustā Ženēva debitēja BBC Proms kopā ar BBC Velsas Nacionālo orķestri. Šobrīd Ženēva mācās Kronbergas akadēmijā pie profesores Mihaelas Martinas. Talantīgā vijolniece spēlē Džovanni Batista Gvadanjīni 1776. gadā izgatavoto vijoli. 2024. gada sezonā vijolniecei paredzētas uzstāšanās ar BBC Velsas Nacionālo orķestri, BBC Simfonisko orķestri, “Kremerata Baltica” kopā ar Gidonu Krēmeru un citiem slaveniem orķestriem.

Osokina Brīvības festivāls Ukrainai šogad norisinās no 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā.

Svētdien, 12. maijā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē (Mūkusalas iela 3, Rīga) notiks festivāla Noslēguma koncerts.

Īpaši Mātes dienai veltītā koncertā latviešu un ukraiņu mākslinieki vienosies kopīgā atbalstā ģimenēm un bērniem Latvijā un Ukrainā.

Koncertā piedalīsies: Ieva Akuratere, Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, grupa “Citi zēni”, Ingus Ulmanis/"Lādezers", vokālā grupa “Midnight Five”, Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina un Andrejs Osokins.

Publicitātes foto

Festivāls veltīts Ukrainas armijas, civiliedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam, bet pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi arī smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.

Katra iegādātā biļete uz festivāla pasākumiem ir ziedojums Ukrainas armijas un civiliedzīvotāju atbalstam, kā arī smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.

Sadarbībā ar “Biļešu Paradīze” un Ziedot.lv festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti šiem mērķiem.

Plašāka informācija par festivāla labdarības mērķiem un ziedojumu akciju pieejama šeit: https://www.ziedot.lv/osokina-brivibas-festivals-ukrainai-un-latvijai-4918.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā