© Foto: pixabay.com

Īss padomu saraksts ar dažiem trikiem, kas šķiet visnoderīgākie virtuvē un dažādās dzīves situācijās. Tikai nesakiet, ka ik pa laikam nezinām, kā ar kādu situāciju tikt galā.

Izrādās, ka dažreiz tas ir vienkārši, ja vien zini, kā rīkoties vai ir avots, kas par to pastāsta.

Kā ātri iegūt mīkstu sviestu

Foto: pixabay.com

Aizmirsi iepriekš izņemt sviestu no ledusskapja? Šeit ir veids, kā paātrināt procesu, kad ātri nepieciešams istabas temperatūras sviests.

Sagrieziet sviestu gabalos un ielieciet mikroviļņu zemā temperatūrā ik pa brīdim ar 20 sekunžu izntervālu pārbaudot, vai sviests ir gatavs, kad tas ir mīksts un izmantojams.

Riekstu sasaldēšana un grauzdēšana

Foto: pixabay.com

No uzglabāšanas līdz ēdiena gatavošanai, kā maksimāli izmantot šos garšīgos dārgakmeņus - riekstus.

Sasaldē lobītus riekstus. Lai saglabātu to dabiskās eļļas, kas istabas temperatūrā var sasmakt, katru lobītu riekstu veidu novietojiet atsevišķi saldētavā hermētiskā, datētā traukā. Pēc gada ir pienācis laiks tos izmantot.

Grauzdēti rieksti. Grauzdēšana piešķir riekstiem lielāku garšu. Vienkārši izklājiet tos uz cepešpannas un grauzdējiet cepeškrāsnī 1800 C temperatūrā, laiku pa laikam apgriežot, līdz tie kļūst smaržīgi, apmēram 5 līdz 10 minūtes. Grauzdētus riekstus var uzglabāt 2 līdz 3 nedēļas, un tos vislabāk uzglabāt hermētiskā traukā vēsā, sausā vietā. Ja nepieciešams tos uzglabāt ilgāk, tad sasaldē.

Katru reizi kraukšķīga garoza

Foto: pixabay.com

Nav labāka veida, kā sabojāt perfekti labu pīrāgu, ja tam ir izmirkusi, neizcepta pamatne. Lai iegūtu nevainojamu pamatni apakšā un augšējo maliņu, novietojiet pīrāgu uz zemākā plaukta, kur lielākā daļa cepeškrāsns mēdz koncentrēt siltumu. Karstumam paaugstinoties, tiks izcepta pīrāga pamatne, pirms tiek izcepta augšejā maliņa. Izmantojiet caurspīdīgu pīrāga cepešpannu. Ātrs skats parāda, kad apakšdaļa ir zeltaina (nevis bāla un mīklaina), garantējot labi izcepušos desertu.

Kā pagatavot panējumu ar tīrām rokām

Foto: Pexels.com

Vistas pārklāšana miltos, olās un maizes drupačās, lai iegūtu kraukšķīgu garozu, ir drošākais ceļš ,kas pārvērš rokas par lipīgu katastrofu. Izpildiet šo trikus, lai atrisinātu problēmu.

1.darbība. Sakārtojiet sastāvdaļas no kreisās uz labo pusi šādā secībā: ēdiens, ko vēlaties panēt (šajā gadījumā vistas gaļa), milti, sakulta ola un rīvmaize.

2.darbība. Ar kreiso ("sauso") roku apgrieziet vistu miltos, lai pārklātu abas puses, un pēc tam ielieciet to olu bļodā.

3.solis. Izmantojot labo ("slapjo") roku, izceliet vistu no olas, nokratiet lieko un pēc tam ielieciet to rīvmaizē.

4.solis. Izmantojot kreiso ("sauso") roku, apgrieziet vistu maizes drupatās, lai pārklātu abas puses. Nospiediet liekās maizes drupatas un pēc tam pārlieciet uz tīru šķīvi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv