Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ostravā par hokeja faniem padomāts

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas hokeja izlase sestdien Čehijas pilsētā Ostravā uzsāks 27. pasaules čempionātu pēc kārtas spēcīgāko divīzijā, bet pirmo reizi - medaļnieku statusā.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas izlase visos mačos izbaudīja līdzjutēju atbalstu un pilnas tribīnes (arī bronzas spēlē Tamperē), kas, pēc spēlētāju sacītā, bijusi ļoti nozīmīga panākuma sastāvdaļa. Arī šajā čempionātā Latvijas hokejistiem par atbalstu tribīnēs nevajadzētu sūdzēties. Uz Čehiju - kā hokeja un alus zemi - plāno doties ļoti daudz Latvijas fanu. Plānoti kopējie fanu autobusi, liela daļa uz Ostravu dosies ar saviem personīgajiem auto, bet "airBaltic" pat nodrošina lidojumus uz Ostravu čempionāta laikā par visnotaļ pieņemamām cenām.

Vienīgais, kas biedē līdzjutējus, ir superdārgās viesnīcas Ostravā un Latvijas hokejistu iespējamais sniegums.

Par faniem padomājuši arī turnīra organizatori. Blakus Ostravas arēnai izbūvēta 7000 kvadrātmetru plaša fanu zona, kurā vietas paredzētas 5000 apmeklētāju. Fanu zonā atradīsies divi lielie ekrāni, uz kuriem varēs redzēt spēles un maču apskatus gan no Ostravas, gan Prāgas grupas. Tāpat zonā izbūvēta estrāde, neskaitāmas alus un uzkodu teltis, fanu atribūtikas veikals. Kā atklāj organizatori, hokeja līdzjutējus izklaidēs mūzikas grupas no Slovākijas un Polijas, kā arī vietējie mūziķi un dīdžeji. Fanu zona visu čempionāta laiku būs atvērta no plkst. 14 līdz pēdējā mača beigām, bet dienās, kad grupās notiek pa trim spēlēm, tā durvis vērs vaļā jau plkst. 11 no rīta.

Ieeja fanu zonā ir bez maksas, turklāt apmeklētājiem nav nepieciešamas biļetes uz hokeja spēlēm vai citi dokumenti.

Savukārt biļešu cena uz hokeja čempionāta spēlēm atkarīga no dienas un spēles dalībniekiem. Ir pieejamas gan dienas biļetes, gan atsevišķu maču biļetes, sākot no astoņiem eiro uz lētākajām spēlēm un no 20 eiro uz Latvijas izlases mačiem. Uz pirmo spēli pret poļiem gan biļetes maksā ne mazāk kā 990 čehu kronu (gandrīz 40 eiro).

Vai gaidāmais kuplais Latvijas fanu atbalsts gan arēnā, gan ārpus tās palīdzēs izlasei sasniegt mērķus, paliek hokejistu ziņā. Pērn savās mājās tika gaidīts panākums - vismaz iekļūšana izslēgšanas spēlēs. Tas izdevās ar uzviju, un kaklā tika kārtas pirmās medaļas Latvijas hokeja vēsturē. Līdzjutēji gaida ja ne tādu pašu sniegumu, tad vismaz cīņu par pusfinālu. Tomēr, pēc Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa sacītā, šogad viss būs krietni sarežģītāk. Jau uzsākot gatavošanos hokeja pavasarim, valstsvienības stūrmanis norādīja, ka šogad Latviju visi pretinieki uztvers daudz nopietnāk un noturēties uz pērn uzstādītās latiņas būs ārkārtīgi grūti.

Pārbaudes spēles, kuras gan lielākoties tika aizvadītas ar daudziem jauniem spēlētājiem bez lielo turnīru pieredzes, parādīja, ka viegli nebūs ne pret vienu komandu čempionātā.