Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_downwardPolitika

Veselības ministrija (VM) iesniegusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz apropriācijas pārdali 2024.gadam 30,6 miljonu eiro apmērā kompensējamo medikamentu un materiālu apmaksai.
Vakar, 11:15 Ziņu aģentūra LETA
ASV Senāta divpartiju grupa piektdien nosūtījusi vēstuli Gruzijas premjerministram, brīdinot, ka "ārvalstu aģentu" likuma pieņemšanas gadījumā viņi būs spiesti lūgt mainīt ASV politiku attiecībā uz Gruziju.
Vakar, 10:52 Ziņu aģentūra LETA
Londonā sestdien notiks gājiens palestīniešu atbalstam, kura organizētāji apgalvo, ka tajā varētu piedalīties "simtiem tūkstoši" cilvēku.
Vakar, 10:15 Ziņu aģentūra LETA
Kas patiesībā notiek ap “Jauno vienotību” un pašā “Jaunajā vienotībā”, vai par izskanējušajiem apgalvojumiem par vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu interesējas arī izmeklēšanas iestādes un kādas darbības šobrīd tiek veiktas patiesības noskaidrošanai – “Neatkarīgās” saruna ar partijas “Jaunā vienotība” ģenerālsekretāri Signi Jantoni.
Vakar, 6:00 Andra Ozola
Vācijas policija piektdien sākusi nojaukt palestīniešu atbalstītāju nometni Berlīnes valdības ēku rajonā.
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien, 2.maijā, sasaukusi par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) dalībnieku ārkārtas sapulci, kurā plānots iecelt uzņēmuma pagaidu valdi, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar iesniegumu par slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas vēršanu pret JV, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Anna Ūdre.
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas potittehnologs Tarass Berezovecs nosaucis Putina tuvākos "līdzzinātājus", kurus Krievijas Federālais drošības dienests drīzumā mēģinās likvidēt.
26.apr Portāls nra.lv
Bijusī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme sākusi strādāt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA), aģentūrai LETA apstiprināja CFLA pārstāvji.
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts parāda attīstība nākamajos gados uzrāda augošu tendenci, turklāt diezgan strauji pieaug arī valsts parāda procentu maksājumu apmērs - no 0,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2023.gadā līdz 1,4% no IKP 2027. un 2028.gadā, uzraudzības starpziņojumā par Latvijas Stabilitātes programmu 2024.-2028.gadam norāda Fiskālās disciplīnas padome (FDP).
26.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests Putinam nodevis prognozi ar precīziem datumiem, kad sāksies lielais karš ar NATO, bet viss atkarīgs no “specoperācijas” rezultāta, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo portals dialog.ua.
26.apr Portāls nra.lv
Krievijas Federālā muitas dienesta vadītājs Ruslans Davidovs vietējiem medijiem sūdzējies, ka Baltijas valstis un Somija sabotējot kravu piegādes un mākslīgi veidojot rindas uz robežas. Stāstot par sarežģīto situāciju Buračku - Terehovas kontrolpunktā, viņš sajauca Lietuvu ar Latviju, ziņo portāls tv3.lt.
26.apr Portāls nra.lv
Krievijā Vladimira Putina inaugurācija paredzēta 2024. gada 7. maijā. Krievijas propagandai bija lieli plāni šim notikumam, taču Ukraina saņems ilgi gaidīto militāro palīdzību no ASV – 61 miljardu dolāru, kas varētu mainīt situāciju frontē.
26.apr Portāls nra.lv
Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).
26.apr Ziņu aģentūra LETA
“Esam pietuvojušies konstitucionālajai krīzei,” ir pārliecināts politologs Filips Rajevskis, vērtējot kārtējo skandālu, kas skāris “Jauno vienotību”. Partijas nu jau bijušais ģenerālsekretārs Artis Kampars esot mēģinājis mainīt Saeimas vēlēšanu rezultātus – tā raidījumā “Kas notiek Latvijā?” apgalvoja uzņēmuma SOAAR līdzīpašnieks Renārs Kadžulis.
26.apr Elita Veidemane
Tallinas lidostā līdzās skrejceļam Igaunijas būvkompānija "Nordecon" izbūvēs stāvvietas militārajām lidmašīnām, paziņoja "Nordecon" un Tallinas lidostas operatorkompānija "Tallinna Lennujaam".
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts. Taču pirmā diena pēc demisijas Saeimas deputāta amatā K. Kariņam nesākās veiksmīgi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".
25.apr Portāls nra.lv