Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Sports

Latvijai otrais zaudējums pārbaudes spēlē pret Šveices hokeja izlasi

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Klotenē otrajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices valstsvienību piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Elvis Merzļikins.

Spēles devītajā minūtē Merzļikinu pārspēja Romēns Lefels. Mača turpinājumā latvieši neizmantoja trīs vairākuma iespējas, taču paši pēc Markusa Komula noraidījuma zaudēja vārtus, otrā perioda 14. minūtē 2:0 panākot Dario Simionam.

Trešā perioda piektajā minūtē Šveices izlasei vadību nostiprināja Fabriss Hercogs, arī šajā trešdaļā Latvijas hokejistiem neizmantojot vairākumu. Ceturto ripu tukšos vārtos ieraidīja Tino Keslers.

Atšķirībā no piektdien notikušās pārbaudes spēles šoreiz Latvijas hokejistiem bija labāka metienu attiecība (23:13).

Piektdien Lozannā notikušajā mačā latvieši zaudēja ar 1:5. Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Renārs Krastenbergs.

Sastāvā Latvijas valstsvienības treneru korpuss iekļāvis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 15 uzbrucējus. Uz Šveici nedevās aizsargi Artūrs Andžāns un Sandis Smons, kā arī uzbrucējs Kristaps Skrastiņš.

Treniņnometnes ievadā Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austriju, abās ar 3:2 svinot uzvaru pēcspēles metienos, bet pagājušajā nedēļā latvieši divas reizes ar 2:3 piekāpās somiem.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. 3. un 4. maijā latvieši savā laukumā tiksies ar Norvēģiju.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.