Ceturtdiena, 23.maijs

redeem Leokādija, Leontīne, Ligija, Lonija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara 808. diena. Jaunākā informācija [21:00]

© depositphotos.com

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 11. maijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:00. Krievi intensīvi apšauda Harkivas apgabala ziemeļus: tur ir bojāgājušie un ievainotie, raksta pravda.com.ua.

20:00. Zelenskis: Harkivas apgabalā turpinās aizsardzības operācijas, tur pievienojam spēkus, raksta pravda.com.ua.

19:00. Doņeckas apgabalā Ukrainas militārpersonas no 110. atsevišķās mehanizētās brigādes notrieca Krievijas uzbrukuma lidmašīnu Su-25, raksta pravda.com.ua.

17:00. Hersonas apgabalā krievi apšaudes laikā ievainoja vienu vīrieti un sievieti, raksta pravda.com.ua.

15:50. 11. maija pēcpusdienā okupētajā Doņeckā atskanēja sprādzieni. Vietējie iedzīvotāji pirms tam ziņoja par Krievijas pretgaisa aizsardzības skaņām, raksta pravda.com.ua.

15:15. Polija sāk darbus pie visas savas austrumu robežas nostiprināšanas, valstij cīnoties pret hibrīdkaru saistībā ar nelegālo migrāciju no Baltkrievijas puses, sestdien paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

13:47. Šonakt Krievijā, Belgorodas un Kurskas apgabalos, notikuši sprādzieni, ziņo pravda.com.ua.

12:52. Kustības Atesh aģents, kurš dienē vienā no Krievijas bruņoto spēku 44.armijas korpusa motorizēto strēlnieku bataljoniem, pastāstīja, ka viņa vienībā viena no komandām kategoriski atteicās doties uzbrukumā Harkivas apgabalā, ziņo pravda.com.ua.

11:51. Harkivas apgabalā notiek sīvas kaujas. Krievijas karaspēks ir nedaudz pavirzījies uz priekšu pierobežā, no kuras tika atspiests pirms nepilniem diviem gadiem.

11:05. No Harkivas apgabala pēdējā diennnaktī tika evakuēti gandrīz 2 tūkstoši cilvēku, raksta pravda.com.ua.

10:05. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 481 030 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1320 iebrucēji.

09:00. Beļģija piešķirs Ukrainai deviņus miljonus eiro enerģētikas infrastruktūras atjaunošanai.

00:10. "Visticamāk, ka Krievija noteikti uzbruks Harkivai. Jāsaka, ka tas tiek darīts visu laiku - ar raķešu un bezpilota lidaparātu uzbrukumiem. Harkiva ir otrā lielākā pilsēta Ukrainā un Krievija noteikti mēģinās to iegūt kā "balvu", jo līdz šim Krievijai nekādu īpaši ievērojamu panākumu nav bijis," uzskata Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.