Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

​Krievijas amatpersonas sāk cīņu par jauniem amatiem - eksperti prognozē, kas notiks ar Šoigu

© Pixabay.com

Krievijas elite un Kremļa amatpersonas sākušas cīņu par ietekmīgiem amatiem valdībā pēc Putina inaugurācijas, raksta dialog.ua.

Galvenā vēlme ir būt pēc iespējas tuvāk varai, ja Putins nenodzīvos līdz sava jaunā prezidentūras termiņa beigām, - Krievijas opozīcijas izdevums "Meduza" vēsta, ka Kremļa elite jau sākusi pārdomāt valsts jauno valdību. Daudzi cer uz paaugstināšanu amatā, bet citi baidās tikt pazemināti.

Tomēr dažas amatpersonas apgalvo, ka vēlas būt pēc iespējas tuvāk varai gadījumā, ja Putinam neizdosies pabeigt savu jauno sešu gadu termiņu.

Turklāt politikas analītiķi norāda, ka Putins jau grasās meklēt sev pēcteci. Daži Krievijas mediji raksta, ka gan Sobjaņins, gan Kirijenko varētu kļūt par jauno Krievijas Federācijas premjerministru. Tajā pašā laikā kāds no avotiem apgalvo, ka uz otro termiņu varētu apstiprināt Mišustinu.

Dažās publiskajās lapās rakstīts, ka jaunus amatus valdībā vēlas Kemerovas apgabala vadītājs un Krievijas Federācijas premjerministra vietnieks Trutņevs.

Daudzi eksperti arī saka, ka, neskatoties uz Ivanova arestu, Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Šoigu paliks savā amatā.

Tomēr izmaiņas Krievijas elites pozīcijās, visticamāk, neatstās nopietnu ietekmi uz lēmumu pieņemšanu un politikas plānošanu valsts iekšienē un starptautiskā līmenī - kāds Krievijas prezidenta administrācijai tuvs avots sacīja, ka Putins koncentrējas uz konservatīvismu, jebkādu domstarpību novēršanu, uzvaru karā Ukrainā un "virzīšanos uz austrumiem", iespējams, atsaucoties uz Krievijas attiecību padziļināšanu ar Ķīnu, Irānu un Ziemeļkoreju.